Yol Çalışması Kurban Kesimiyle Başladı

Yol Çalışması Kurban Kesimiyle Başladı

Midyat-Estel arasındaki 6 kilometrelik şehiriçi yol çalışması dua edilerek, kurban kesimiyle başladı.

A+A-

Midyat-Estel arasındaki 6 kilometrelik şehir içi yol çalışması dua edilerek, kurban kesimiyle başladı.

Midyat Belediyesi’nin, Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ve Mardin Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapımını üstlendiği 6 kilometrelik Midyat-Estel Şehiriçi Yolu’nun genişletilmesi, orta refüj düzenlemesi, kaldırımlar ve yeni sıcak asfalt yol yapım çalışmaları törenle başlatıldı.

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Tügva Midyat Temsilcisi Zeki Çiçek, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye meclis üyeleri ve müteahhit firma yetkililerinin katıldığı sade bir törenle yol çalışmalarının ilk startı verildi. 

"BU SORUNU ÇÖZMEK HEPİMİZİN GÖREVİ"

Yol yapımına başlanması ile ilgili olarak yapılan törende bir konuşma yapan Başkan Nasıroğlu, başlayan yol çalışmalarının 'hayırlı olsun' temennisinde bulunarak, çalışmaları mümkün olan en kısa zamanda bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Yeni yol projenin Midyat’ın kaderini değiştireceğine inandığını belirten Nasıroğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Karayolları Bölge Müdürlüğe, Mardin’deki yetkililere, müteahhit ve yüklenici firmaya, bu işin olması için emek harcayan ve alın teri dökecek olan herkese teşekkür ediyorum. Bazısının talebiyle ve duasıyla,bazısının da yetkisi ve söylemesiyle şükürler olsun bugün bu işe başlıyoruz. Bu entegre bir çalışma olacak. Bu memleket sorunudur. Bu sorunu çözmek hepimizin görevidir. El birliği ile bunu yapmamız lazım. Midyat Belediyesi olarak herhangi bir sorumluluğumuz olmamasına rağmen her şeyi biz yapmak zorundayız, Büyükşehir de yapmak zorunda. Karayollarının eksiğini biz tamamlıyoruz, Karayolları da bizim eksiklerimizi tamamlayacak.” dedi.

"KRONİK BİR MESELESİYDİ"

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da, “Midyat-Estel yolu şehrin çok kronik bir meselesiydi. Midyat’ın bu yol talebini Belediye Başkanımız Sayın Şehmus Nasıroğlu her zaman, her ortamda dile getirmiştir. Aynı zamanda ilçe halkı da bu sorunu hem bana hem de sayın başkana sürekli bir talep olarak aktarmışladır. İlçe halkına sorunlarına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Bu yol için ben, Belediye başkanımız ve partimiz ilçe başkanı kolektif bir çalışma ortaya koyduk. Büyükşehir belediyesinin de bugün ortak bir biçimde sahada yer almasını bizler memnuniyetle karşılıyoruz. Bu işbirliğimiz inşallah her zaman devam eder, katkılarını bekliyoruz. Midyat’a verdiği bu katkı nedeniyle sayın Ahmet Türk’e de teşekkür ediyorum. İnşallah bayrama kadar Midyat’ın çevre yollarının yapımı biter. Midyat-Estel yolunun bitimi aynı zamana rast gelmeyecek maalesef, fakat yıl sonuna kadar Midyat’ın çevre yolları problemi inşallah tarihe karışacak.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından yol yapım çalışmalarına başlanması ve kazasız belasız tamamlanması amacıyla 5 tane kurban kesildi, dualar edildi ve iş makineleri ile ilk yol çalışması başlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.