Yıkılan Caminin Yerine Muhteşem Cami

Yıkılan Caminin Yerine Muhteşem Cami

Midyat Belediyesi’nce yaptırılan caminin inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.

A+A-

Midyat Belediyesi tarafından projesi çizilip hayata geçirilen Hacı Ebuzeyt Camii inşaatın hızlı ilerlemesi vatandaşların takdirini topluyor.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Ortaçarşı Mahallesi’nde yıkımı gerçekleştirilen Hacı Ebuzeyt Camii için muhteşem bir proje hazırladı. 150 bin TL harcanan proje ile cami en kısa sürede daha büyük ve daha konforlu olarak Midyat’ın Nahit Katori taşıyla yeniden 200 metrekare alan üzerine inşa edilecek.

Caminin yapımı hakkında bilgi veren Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, yeni inşa edilen iki katlı camide vatandaşların rahatı için her şeyin düşünüldüğünü belirerek, camide 750 kişinin aynı anda saf tutabileceğini kaydetti.

İnşaat çalışmaları devam eden caminin ilçeye yakışan nitelikte olduğunu anlatan Nasıroğlu, caminin, her türlü hizmete cevap verecek tam teşekküllü olacağını ifade etti. Caminin bir minareli olacağını aktaran Nasıroğlu, caminin içerisinde gasilhane, morg, şadırvan, abdesthane ve tuvaletin de yer aldığını söyledi.

Camiyi bu yıl içinde ibadete açmayı planlandığını söyleyen Nasıroğlu, “Çağdaş belediyecilik anlayışı gereği, tüm toplumsal ihtiyaçları karşılamayı prensip edinmişiz. Bugün inşaatı devam eden camimiz de bu anlayışımızın güzel bir örneğidir. Tüm camilerimize imkânlarımız ölçüsünde destek veriyoruz. Hacı Ebuzeyt Camisi herhangi bir cami değil, bulunduğu mahalle için özel bir camidir. Yapımı devam eden camimizin planlanan süre içerisinde ibadete açmak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Ortaçarşı mahallemizdeki insanlarımıza bu eseri kazandırdığımız için mutluyuz. Camimizin Midyat’a şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Camilerin İslam’ın özünde yer alan dayanışma ve uzlaşma ruhunun canlılık kazanmasına katkı sağlayan, birlik ve beraberliği sembolize eden kurumlar olduğunu vurgulayan Nasıroğlu, şöyle konuştu:

“Camilerimiz, bizleri bir araya getiren eşsiz mekânlardır. Kardeşlik duygularımızı pekiştiren ve benleri biz yapan kutsal mabetlerimizdir. Bunun için bir düşünür şöyle diyor: “İnsanlık tarihini inceleyiniz, medeniyetsiz şehirler bulabilirsiniz, ama mabetsiz şehirler bulamazsınız.” Yüce dinimiz İslam’da da Mabetlerin toplum hayatındaki önemi vurgulanmıştır. İbadet de ekmek gibi, su gibi bir insan için temel ihtiyaç.”

Eski caminin yıkılışını gören vatandaşlar, “İbadetimizi kartondan bir camide yapıyormuşuz” diyerek caminin dayanıksızlığı karşısında hayretlerini gizleyememişlerdi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum