Temeli Dualar Eşliğinde Atıldı

Temeli Dualar Eşliğinde Atıldı

Yatılı Kur’an Kursu’nun temel atma töreninde Kur'an okundu ve dualar edildi.

A+A-

Midyat’ta, Midyat Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Midyat-Der) tarafından yaptırılacak Yatılı Kur’an Kursu hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Yatılı Kur’an Kursu’nun temel atma töreninde Kur'an okundu ve dualar edildi.

Seyitler Mahallesi Turgut Özal Caddesi üzerinde bulunan Yatılı Kur’an Kursu’nun temel atma törenine, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal’ın yanı sıra Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akbaş, Savur Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Midyat Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat’ın kanaat önderlerinden Molla Beşir Aksoy, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, din görevlileri ve kalabalık halk katıldı. Tören Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Midyat-Der Başkanı Eğitimci Yazar İdris İraz, Kur’an kursunun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Hayırseverlerin desteğini alarak projeyi başlattıklarını ifade eden İraz, el birliğiyle yapımına başlanan inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını ifade etti. 

‘GENÇLERİMİZ DİNİ İLİMLERİNİ ÖĞRENECEK’

Çağın standartlarına uygun inşa edilecek binada, konferans salonu, mescit, kütüphane, belletmen, bilgisayar odaları ile kültürel ve sosyal faaliyet alanlarının bulunacağını anlatan İraz, “Din hizmetlerinin göz bebeği Kuran kurslarımızdır. Allahın izniyle bugün burada değerli iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın katkısı ile yatılı Kuran kursumuzun temelini atmış bulunmaktayız. Binamız toplamda 3 kattan oluşacak ve 500 metrekare olacak. İçerisinde 30 öğrencimiz yatılı eğitim görebilecek. İçerisinde kütüphane, mescit de olacak. Burada gençlerimiz dini ilimlerini öğrenerek iyi donanımlı birer evlat olarak yetişecek. Cehaletin ancak böyle önüne geçebiliriz. İnşallah hedefimiz hayırseverlerin desteğiyle inşaatımızı en kısa sürede tamamlamaktır. Bu hayır işi için herkesin yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu. 

Molla Beşir Aksoy da, bir ilim yuvasının temel atma törenine davet edilmekten onur duyduğunu belirterek, yapılacak olan Kuran kursunun hayırlara vesile olmasını diledi.

'KARDEŞLERİMİZİN KATKISI İLE AYAĞA KALKACAK'

Kur'an Kursu hizmet binasının Midyat’a hayırlı olması dileğinde bulunan Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akbaş ise, “Allah temelini attığımız gibi bitirmeyi de nasip etsin. Bu müessese Midyatlı kardeşlerimizin katkısı, onların girişimi, onların fedakârlığı ile ayağa kalkacak. Allah’ın izni ile bu medrese Midyatlı çocukların, Allah’ın ismi, Resulullah’ın ismi Kuran’ın ayetleri ve sünneti saniyeyi öğrenecekleri bir dini müessese olacak. Kuran Kursu hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum. Bu eser büyük bir düşüncenin eseridir. Emeği geçen ve geçeceklerden de Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Yatılı Kur'an Kursunun temeli dualar eşliğinde atıldı. Katılımcılara çeşitli ikramlarının yapılmasının ardından tören sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum