Şırnak’ın Cehennem Deresi Artık Huzurun Adresi

Şırnak’ın Cehennem Deresi Artık Huzurun Adresi

Şırnak’ın İdil İlçesine bağlı Yarbaşı (Hespıst) Köyü sınırları içerisinde yer alan Cehennem deresi gençlerin ve ailelerin yeni piknik noktası oldu.

A+A-

Şırnak’ın İdil İlçesine bağlı Yarbaşı (Hespıst) Köyü sınırları içerisinde yer alan Cehennem deresi gençlerin ve ailelerin yeni piknik noktası oldu. Şırnak’ta bir zamanlar korkulan yerdi, şimdi piknik alanı oldu. Gençler doğayla buluştu, Şırnak’ta hayat yeniden başladı.

Şırnak’ta yıllarca terörle anılan Cehennem Deresi, artık gençlerin piknik ve gezi alanı haline geldi.

Sağlanan huzur ortamı, bölge halkına nefes aldırdı.

Mardin’in Midyat İlçesinden Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfında gönüllü öğretmenler, boş zamanlarını değerlendirmek için Cehennem Deresi’nin serin sularının kenarında bir araya geldi.

Doğayla iç içe vakit geçiren, yürüyüş yapan gençler, geleceğe umutla baktı. Akarsu kenarında mangallar yakıldı, serin sularda yüzüldü.

Bölgedeki güvenliğin sağlanmasıyla birlikte doğa turizmi açısından büyük potansiyel taşıyan Cehennem Deresi, yeni bir cazibe merkezi olmaya aday.

Şırnak’ta barışın ve kardeşliğin sembolü haline gelen Cehennem Deresi, geçmişin karanlığını ardında bırakıp aydınlık yarınlara doğru umutla akıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.