Şemikan'dan Ezidilere Ensar Eli

Şemikan'dan Ezidilere Ensar Eli

Şemikan Halkları Birliği, Irak'ta çatışmalardan kaçan Yezidi ailelere gıda yardımında bulundu.

A+A-

Şemikan Halkları Birliği, Irak'ta çatışmalardan kaçan Ezidi ailelere gıda yardımında bulundu. Son yılların en büyük trajedilerinin yaşandığı kadim komşumuz Irak’taki Ezidiler çok zor zamanlardan geçiyor.

Yaklaşık bir hafta önce Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Şengal kentine yaptıkları saldırıdan sonra Şengal kentini ve dolaylarındaki köyleri terk eden yüzlerce göçmen Ezidi canlarını, ailelerini, ırzlarını korumak için Midyat’a sığındı.

Midyat halkı ise komşuluk hakkı konusunda Ensar-Muhacir dayanışmasının en güzel örneklerini yaşatmaya devam ediyor. Merkezi Midyat’ta bulunan Şemikan Halkları Birliği, Midyat’a sığınan Ezidi ailelere gıda, giyim ve mutfak eşyaları yardımında bulundu.

Yardımların dağıtımına katılan Şemikan Halkları Birliği Başkanı Hasan Ağırman, kent genelinde düzenlenen yardım kampanyasında toplanan gıda ürünleri, mutfak eşyası ve giyim yardımlarından oluşan 1 minibüs ihtiyaç malzemesinin Bacın (Güven) Köyü’ne sığınan Ezidi ailelere teslim edildiğini söyledi. 

“HERKES EZİDİ HALKINA DESTEK VERSİN”

Irak’ta insanlık dramının devam ettiğini belirten Ağırman, “Ortadoğu'da yaşamış kadim halklardan olan Ezidiler maalesef IŞİD çetelerinin saldırıları nedeniyle yerlerini yurtlarını terk etmek zorunda kaldılar. IŞİD çetelerinden kaçarak Midyat’a gelen Ezidi aileler için bir yardım kampanyası başlattık. Kampanyamıza destek veren üyelerimize, esnaflarımıza, ticaret erbabımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum. Bağışçılarımızın yaptığı yardımları bugün Bacın Köyü’nde bulunan Ezidi ailelere teslim ettik. İnsan olan ve vicdanı bulunan herkes yardım için Ezidi halkına imkanları ölçüsünde destek versin. Onların yaşadıkları vahameti gidermek amacıyla duyarlı vatandaşlarımızı yardım kampanyamıza katılmalarını davet ediyorum. Herkes elinden gelen gıda ve eşya anlamında ne varsa yardımlarını yapabilir. Yardım yapmak isteyenler sadece bize telefonla ulaşabilir" diye konuştu.

“YARDIMLAR DEVAM ETMELİ”

Yardımları teslim alan Bacın Köyü Muhtarı Ebuzeyt Atalan, konu ile ilgili açıklama yaparak, “Bu yardımlar ile Midyat halkı biz Ezidilerin yanında olduğunu göstermiştir. Yardım  kampanyasını başlatan ve kampanyaya destek veren herkese çok teşekkür ediyorum ve yardımların devam etmesini temenni ediyorum. Özellikle buradaki aileler  barınma sorunu yaşıyorlar. Yetkililer bizlere çadır desteğinde bulunsalardı barınma sorununu da bu şekilde çözmüş olurduk. Bu konuda yetkililerin desteklerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRME ZAMANI”

Bacın Köyü’nde kalan Ezidi’lere yardımda bulunan hayırseverler Zeynep Aydın, Abdulkadir Aydın  ve Kamran Ağırman’ın yaptığı ortak açıklamada şöyle denildi:

“Bu günkü sebebi ziyaretimiz kendi öz kanımızdan olan soykırımdan kaçmış Ezidi kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek ve acılarını paylaşmaktır. Asırlardır yaşadığımız coğrafyada katliamlara, asimilasyona, şiddetin en katmerlisine maruz bırakılmış bir kavmin mensupları olarak; hak olan var olma davamıza sahip çıkarak bu günlere kadar var olduk. Zaman hüzünlenme, yas tutma zamanı değil, aksine kenetlenme kardeşliğimizi pekiştirme yek vücut olma zamanıdır. Bu gün kendi aramızdaki ihtilafların bir kenara bırakılıp kardeşliğimizin farkına varma vaktidir.
Bizler zulüm nereden kimden gelirse gelsin zalimin zulmü karşısında durmuş insanlar olarak bu gün canımızla ve malımızla Ezidi kardeşlerimizin yanında durma vaktidir diyoruz. Bu şerli olaydan Kürt kardeşliğinin pekişmesi hayrını diliyoruz.”

haberin-foto-galerisi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum