Özlediğimiz Midyat İçin Aday Oluyorum !
Midyat’ın tanınmış başarılı işadamı, tecrübeli siyasetçi Mehmet İleri, AK Parti’den Midyat Belediye Başkan aday adayı oldu.
A+A-
2014 yerel seçimlerinde Midyat Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu duyuran Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet İleri, parti binasına giderek resmi başvurusunu yaptı.
Başvuru evraklarını AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi’ye teslim eden Mehmet İleri, “İlçemize, köylerimize hizmet edebilmek için aday adayı oldum. Siyasal birikimimizi ilçemize hizmet için sarf edeceğiz. Midyat’ın gelişebilmesi için mücadele edeceğiz. Midyat’ın tarihi ve kültürel değerlerine yakışan, Türkiye’deki ve dünyadaki Midyat isminin hak ettiği yere getirmek ve Ak Parti belediyecilik anlayışı ile memleketimize hizmet etme yolunda bizimde elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşündüm. Tüm bunlar için bizde varız. Biz varız ve hazırız. Bizler, bu kutlu kervanın bir yolcusu olmaktan ancak onur ve gurur duyarız. Hepimiz için hayırlısı olsun” dedi.
İlk siyasi yaşamına Ak Parti’de başladığını söyleyen İleri, “Ak Parti'nin kuruluşuyla birlikte benim de siyasi yaşamım başladı. 2002 yılında AK Parti kurulunca bende partiye üye oldum. Kısa sürede parti içerisinde sevildim. İlk yerel seçimde de İl Genel Meclisine seçildim. Şimdi de belediye meclis üyesi olarak bu görevimi sürdürüyorum. Ak Parti çatısı altında 2004 yılında il genel meclis üyesi olarak seçildiğim il genel meclisinde grup başkanlığı ve plan ve bütçe komisyon başkanı olarak eğitimde, sağlıkta, ulaşımda yılların birikmiş sorununu Ak Parti iktidarı döneminde çözmeye çalıştık. Şimdi de hedefimize gelişmiş, özlediğim, hayalini kurduğum bir Midyat koyarak belediye başkan aday adaylığımı açıklıyorum” diye konuştu.
“YENİ BİR MİDYAT VAAT EDİYORUM”
Ben yeni bir Midyat için aday olduğunu söyleyen ileri, “Alt yapı ve üst yapısı, parkları ve bahçeleriyle farklı bir Midyat olacak. Sosyal donatıları yerli yerinde, sokak ve caddeleri düzenli bir Midyat olacak ve gelişmiş şehirleri hiç aratmayacak. Midyat halkı düzenli, bakımlı ve bir her bakımdan gelişmiş bir şehirde yaşamayı hak ediyor. Bunları gerçekleştirmek için bugün bu başvurumu yapıyorum” dedi.
“YARINLARIMIZ, ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİZ VARIZ”
“Halktan kopuk bir siyaset olmaz, bunun için halkla iç içe olacağız ve halkın problemlerini dinleyip çözüme kavuşturacağız” diyen İleri, şöyle konuştu:
“Tıpkı Sayın Başbakanımız gibi biz de, genç yaşlarımızda ve onun yanında bu millete hizmeti, bu topraklara hizmeti kutsal bildik, aşk edindik. Ülke sevdalısı, millet sevdalısı ve Midyat sevdalısı olarak buradayız. Bu memleketin, bu milletin aşığıyız biz. Midyat’a hizmet davasının aşığıyız. Ve biz biliyoruz ki; halka hizmet, hakka hizmettir. Halka hizmet bir bayrak yarışıdır. Bu yarış, daha iyi, en iyi hizmet etme yarışıdır. Bu hizmet yarışında biz de varız. Bir olduk mu biz olan, biz olalı bir olan millet için biz varız. Tek sevda, tek amaç, tek hedef için biz varız. Büyük millet ve büyük güçle, daha güzel bir Midyat için, yarınlarımız, çocuklarımız için biz varız. Bu gün değişimden korkarsak yarını kaybederiz. Hayat yarın içindir. Her şey çocuklarımız içindir, bu gün değişerek yarını kazanacağız. Şehir demek için, insan demek için, kültürel ve sosyal bir belediyecilik için, estetik duyarlılığa sahip bir kent için, bir ve beraberce yönetmek, biz olmak için bizde varız. Ülkemin hedeflerine memleketimizi de taşımak için. Kısacası 2023’ün Midyat’ı için biz varız. Bu millete sevdalı olmayan, halka hizmeti ibadet aşkıyla yapamayanlar bunu anlayamaz.”
“YA ALLAH YA BİSMİLLAH DEDİK”
İleri, konuşmasının devamında, kent markaları, kentsel demokrasi, kent kültürü, kent bilişimi, kentsel yönetişim ve kentsel sosyal politika gibi birçok çağdaş projeyi hayata geçirerek kentin geleceğini yöneteceklerini kaydederek, şunları ifade etti:
“En büyük hayalim hep birlikte güç oluşturarak şehrimizi hak ettiği noktalara kentsel dönüşümün gerçek anlamıyla gerçekleştiği, kaynakların yerli yerinde kullanıldığı, insanların mutlu olduğu, alt yapı ve üst yapısının bittiği sokaklarında, caddelerinde huzurla dolaşabildiği, garibanın kapısının hep birlikte çalındığı bir şehri meydana getirmektir. Bu ve daha büyük hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek içi yenilikçi, şeffaf, adil, hak hukuk bilen, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, genç, dinamik, güler yüzlü, bir anlayışla içinizden, ailenizden bir kardeş olarak, kardeş olmaya aday bir Belediye Başkanı olmak için, Ya Allah Ya Bismillah diyerek, rabbime sığındım, halkımızın karşısına çıktım. Rabbim bu kararımızı şahsımıza, ailemize ve şehrimize hayırlı kılsın, bizleri mahcup etmesin. Midyat halkı Belediye Başkanı ile birlikte bir kardeşini seçecek, bizler büyüklerimizin evladı, akranlarımızın kardeşi küçüklerimizin ağabeyi olacağız. Bizler her seçimde oyunu artırarak iktidar olan bir partinin mensuplarıyız. Başarılı olmamızın başlıca sebebi hiç kimseyi ötekileştirmediğimizdendir. Kardeş sıcaklığı ve samimiyetiyle halkımıza hizmet etmeye talibim.”
Aday adayı Mehmet İler, konuşmasının ardından resmi başvuru dosyasını AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi’ye teslim etti.
Önceki ve Sonraki Haberler
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.