Olimpiyat şampiyonu

Olimpiyat şampiyonu

Midyat'ta, Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar adına ortaokullar arası bilgi yarışması yapıldı.

A+A-

Midyat Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen "Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları"na, ilçedeki 21 ortaokuldan öğrenci grupları katıldı.

Midyat Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilçedeki ortaokullardaki öğrencilerin bilgilerini, kazanımlarını ölçmek ve öğrencilere eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlamak amacıyla Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar adına "Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları" bilgi yarışması düzenledi. Yarışmada, öğrencilere fen bilimleri ve Matematik alanından 15 soru soruldu.

Merkez ve kırsal mahallelerden 21 okulun katıldığı yarışmanın sonunda Vali Kemal Nehrozoğlu Ortaokulu öğrencileri Aleyna Coşkun, Sara Ertekin ve Fatima Demir birinci oldu. Çekişmeli geçen yarışma sonucunda birinci olan Vali Kemal Nehrozoğlu Ortaokulu, Mardin'de düzenlenecek il finalinde Midyat'ı temsil edecek.

Yarışma sonunda bir açıklama yapan yarışma birincisi Vali Kemal Nehrozoğlu Ortaokulu Matematik Öğretmeni Maşallah Göktekin, "Her şeye rağmen emek verip çalışarak üstün başarılarını Olimpiyat Şampiyonluğu ile taçlandırarak bizi gururlandıran öğrencilerimi kutluyorum. İl finalinde okulumuzu ve ilçemizi en iyi şekilde temsil ederek başarılarının devamının geleceğine inanıyorum. Çok onurluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum