
Öğretmenlerde Kıyafet Serbestisi İstedi
Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilciliği, kıyafet serbestliğinin kamuda da uygulanması için sivil itaatsizlik eylemi yaptı.
Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcilisi Abdulkadir Altay, yaptığı açıklama ile, kamuda kılık-kıyafet yönetmeliğini protesto etti.
Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan 75. Yıl İMKB Ortaokulu önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Midyat Termsilcisi Abdulkadir Altay, “Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olarak bugün ülke genelinde sivil itaatsizlik gösteriyor, işe ve derslere serbest kıyafetle giriyoruz. Burada, 1982 model darbe ürünü, çağ dışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz.
Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu ile ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren darbe döneminin ürünü, çağ dışı yönetmeliği tanımadığımızı haykırmak için buradayız.
Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliği değişmiş, tek tipçilikten vazgeçilmiş, imam hatip okullarında bütün derslerde, diğer okullarda sadece Kur'an-ı Kerim dersinde başörtüsü serbestisi içerecek şekilde serbest kıyafet hakkı tanınmışken, öğretmen adaylarına staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula gitme hakları iade edilmişken, eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.
Açıklama ardından sendika üyeleri kravatlarını çıkararak, eğitim verdikleri okullara serbest kıyafetle gitti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.