Öğrencilerin Eserleri İstanbul’da Sergilendi

Öğrencilerin Eserleri İstanbul’da Sergilendi

Midyat’ta, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğrencilerin eğitim sırasında yaptıkları telkari eserler İstanbul’da sergilendi.

A+A-

Midyat’ta, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğrencilerinin el emeği göz nuru Telkari Gümüş İşleme eserleri İstanbul’da açılan sergide görücüye çıktı. Öğrencilerin ortaya koydukları telkari çalışmalar ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Tasarım Vakfı’nın İstanbul Merkezi’nde açılan Karya Akademi Tasarım Atölyeleri Sergisi’nde, Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu (MYO) Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı Öğrencilerinin, atölye eğitimi sırasında değeri kelimelerle anlatılamayacak el emeği göz nuru telkari işleme eserleri sergilenmeye değer bulundu.

Standı ziyaret eden davetliler, eserleri yakından inceleme fırsatı bulurken, Midyat MYO Müdürü Tarık Demir ve Telkari Usta Öğreticisi Murat Aslan da, sergiyi gezen ziyaretçilere eserler hakkında bilgi verdi. 

“ÖNEMLİ BİR KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ”

Sergiye evsahipliği yapan Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan, Midyat standını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı’nın açılmasından dolayı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'ya teşekkür ederek, unutulmaya yüz tutmuş telkari gümüş işleme sanatının tekrar canlanması adına bu programın önemli bir kültür ve sanat hizmeti gerçekleştireceğini kaydetti. Malhan, telkarinin Türkiye ve dünya pazarlarına açılması gerektiğine sözlerine ekledi.

“BÖLÜMÜN İLK MEZUNLARI BU SENE”

Midyat MYO Müdürü Tarık Demir de, İstanbul’daki sergide Artuklu Üniversitesi’nin temsil edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu sergi sayesinde öğrencilerimizin telkari gümüş işleme eserlerini, meraklılarının beğenisine sunma imkanı bulduk. Öncelikle öğrencilerimizin eserlerinin burada sergilenmesine olanak tanıyan başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Tasarım Vakfı Başkanı Sayın Faruk Malhan'a teşekkür ediyorum. Programımızın ilk öğrencilerini bu sene mezun edeceğiz. Yüksekokulumuzda ilk sene geleneksel ve folklorik eserler, ikinci sene ise öğrencilerimizin yeni tasarımlar yapmalarına fırsat verdik. Böylece telkari gümüş işleme sanatında yeni ufuklara kapı açtık.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.