Öğrencilere Hayat Kurtaran Sertifikalı İlk yardım Eğitimi

Öğrencilere Hayat Kurtaran Sertifikalı İlk yardım Eğitimi

Midyat'ta Anadolu Lisesi Öğrencilerine Hayat Kurtaran Sertifikalı İlkyardım Eğitimleri Verildi...

A+A-

Midyat'ta, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Anadolu Lisesi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 'Temel Yaşam Kazandırma' eğitiminde başarılı olan 24 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika almaya hak kazandı.

Temel ilk yardımın önemini ve bilincini yerleştirerek, acil durumlarda can kaybını önlemek amacıyla verilen eğitimde öğrencilerin, olay yerinde ki müdahalelerde hızlı ve doğru davranış sergilemeyi sağlayan eğitimler verildi.

Bu eğitimler içinde, olay yerinde ilk müdahale, suni solunum, kalp masajı, yanıklarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, kırık-çıkık-burkulmalarda ve her türlü kanamalarda ilk yardım, boğulmalarda ve tüm travmalarda ilkyardım ve hasta taşıma teknikleri gibi durumlarda acil ve ilaçsız müdahale yapabilme yer aldı.

Okulun Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen 18 saatlik 'Temel Yaşam Kazandırma' eğitiminde, istenmeyen acil durumlarda öğrenciler, hem kendi öğrenci arkadaşlarına hem de halka hizmet verilebilecek bilgi ve deneyime kavuştular.

Sertifika dağıtım törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Okul Müdürü Abdulğafur Alptekin,  Müdür Yardımcısı Abidin Gümüş ve Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet İleri, öğrencilere sertifikalarını teslim etti.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 26 kişi, gülümseyen insanlar, sahnedeki insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.