Öğrencilerden Köy Okuluna Kardeş Yardımı

Öğrencilerden Köy Okuluna Kardeş Yardımı

Medeniyet Koleji Öğrencileri, kardeş okul seçtikleri Ortaca Köyü'nde okuyan öğrencilere kıyafet, oyuncak ve kırtasiye yardımı yaptı.

A+A-

Midyat Medeniyet Koleji Öğrencileri, kardeş okul seçtikleri Ortaca Köyü İlkokulu’nda okuyan yardıma muhtaç öğrencilere kıyafet, oyuncak ve kırtasiye yardımı yaptı.

Bahçelievler Mahallesi’nde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Medeniyet Koleji öğrencileri ve yöneticileri bir araya gelerek ‘Medeniyetin Yardım Eli’ isimli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler. 

Evlerinde ailelerinin ve yakınlarının yaptığı yiyeceği okulda düzenledikleri kermeste satan öğrenciler, buradan elde ettiği gelir ile satın alınan kıyafet, oyuncak ve kırtasiye malzemelerinin olduğu koliler, okul yöneticileri ve öğrenciler tarafından şehir merkezinden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaca Köyü İlkokulu’na götürülerek öğrencilere dağıtıldı.

Yardım malzemelerinin dağıtım törenine Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, Medeniyet Koleji Ortaokul Müdürü Orhan Demir, Rehber Öğretmen Bahar Noyan, Ortaca Köyü İlkokul Müdürü Hüseyin Deniz ve iki okulun öğrencileri katıldı.

"YARDIM YAPMAK DA BİR EĞİTİM İŞİDİR" 

Okullar arasında gerçekleşen dayanışmayı desteklediğini belirten Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, “Çocuklarımıza bu sorumluluk duygusunu aşılayan öğretmenlerimizi kutluyorum. ‘Medeniyetin Yardım Eli’ projesi kapsamında ilçemiz Ortaca ilkokuluna yapılan bu güzel hayır hareketini desteklemek, bu farkındalık oluşturmaya yönelik olan çalışmalara destek vermek için buradayız. Bu projeden dolayı öncelikle okul yönetimimizi ve bu projede aktif olarak görev alan öğrencilerimizi de canı gönülden kutluyorum. Zira hayır yapmak, yardım yapmakta bir eğitim işidir ve çocukluktan gelen bir alışkanlıkla olursa daha kalıcı olur.” dedi.

"BU TARZ PROJELERE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"

Yardımı gerçekleştiren Medeniyet Koleji Rehber Öğretmeni Bahar Noyan ise, projelerini şu sözlerle anlattı: “Her projenin olduğu gibi bizim projenin de bir hikayesi var. Serhan hocamla her sabah servis beklerken tanıştık ve bu çetin kış şartları altında nasıl eğitim öğretim yaptıklarını söylediler bana. Medeniyet Eğitim Kurumları olarak bu tarz projelere çok önem verdiğimiz için bu konuyu yöneticilerle paylaştım ve sağ olsunlar böyle bir organizasyonu yapmamızda yardımcı oldular. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, sağ olun.” 

"ONLAR DA SOSYAL ETKİNLİĞİMİZİ SEVDİ"

Projenin başından sonuna kadar aktif bir şekilde rol alan Kolej öğrencisi Necime Nur Ceylan, “Yardım olarak kıyafet, ayakkabı, oyuncak gibi şeyler falan getirdik onlara. Onlarda bizim duruma gelebilirler. Onlar için iyi oldu bizim onlara yardım etmemiz. Onlarda sevdiler sosyal etkinliğimizi” diye konuştu. 

"BİZ İYİ NİYETİMİZİ GÖSTERDİK"

Öğrenci Abdullah Eren Anık da, “Güzel bir his, beğendik, ama  birazcıkta üzüldük onlar için. Burası bayağı soğuk, montla duruyoruz. Onlara mesela eldiven çorap falan verdik ısınsınlar diye. Biz iyi niyetimizi gösterdik. İnşallah onlar da bunları güzel bir şekilde kullanırlar” dedi. 

"HEM ÜZÜLDÜK, HEM MUTLU OLDUK" 

Öğrenci Onur Can Kalya ise, “Bende öğrenciyim. Onlara yardım ettiğimiz için içimizde böyle bir rahatlama var , huzur var. Onların hangi imkanlarda yaşadıklarını ve ders işlediklerini gördük. Hem üzüldük, hem mutlu olduk onlara yardım ettiğimiz için” şeklinde duygularını dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum