Nasıroğlu’ndan Girişimci Kadınlara Destek
Kadınlar için el işi ürünleri satış mağazası açtı...
A+A-
Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Çatom’da açılan kurslara katılan kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünlerini pazarlayabilecekleri teşhir ve satış mağazası açıyor.
Midyat Belediyesi’nin 300 bin TL harcayarak geleneksel mimari tarzıyla restore ettiği tarihi dükkân kursiyerlerin ürün teşhir ve satış mağazası olarak gümüşçüler çarşısında hizmet verecek.
Midyat ve Dargeçit ilçelerinde faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde (ÇATOM) el becerisi kazanan yaklaşık 150 kursiyer açılacak olan bu mağazada yöresel ve geleneksel el sanatları ürünlerinin satışının yaparak aile bütçelerine katkıda bulunacak.
Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, “Ecdat yadigârı eserleri eski güzelliklerine kavuşturarak buraları turizme yönelik olarak özellikle el işi ürünlerin satışa sunulduğu mekânlar haline getireceğiz” dedi.
Girişimci kadınlara her zaman destek verdiklerini belirten Nasıroğlu, “Kurslarda eğitim alan kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerinizi satabileceği bir mekân kazandırma gayreti içerisindeyiz. İnşallah en kısa zamanda bu işi sonlandırıp, kadınlara maddi gelir de sağlayacak bir işe imza atmış olacağız. Çatom merkezlerindeki el işi kurslarına giden kursiyerler, severek ve keyif alarak yaptıkları çalışmalarından artık kazanç elde etmeye başlayacak. İstiyoruz ki kadınlarımız evlerinde tıkılı kalmasınlar, sosyalleşsinler, üretsinler. Çünkü kadının ruhunda üretmek vardır” dedi.
“EL İŞİ ÜRÜNLER EKONOMİYE KAZANDIRILACAK”
“İlçemize ait olan her şey bizim için kıymetli ve sahiplenilmesi gereken çalışmalardır” diyen Nasıroğlu, şunları söyledi:
“Açtığımız bu mağaza dezavantajlı konumda olan kadın istihdamı açısından da önemli bir kilometre taşı olacaktır. Kent tarihini canlandıran ürünler, sadece Midyat’a veya Türkiye’ye değil, uluslararası piyasalara da girecektir. Bizim olan ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yaşatılması, kadınlarımızın göz nuru el işi çalışmalarının ekonomiye kazandırılması ve bayanlarımızın aile ekonomilerine katkıda bulunmaları açısından bu ürün teşhir ve satış mağazası gerçekten çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Buradaki ürünler el işi ürünleri olacağı için ilçe esnafımızın ticari hayatını da etkilemeyecektir. Ayrıca buradan yapılacak ürünler Midyat’ımızın tanıtımında da önemli bir görev üstlenecektir”
Midyat’taki bütün tarihi eserlerin restore edilmesi ve gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılması konusunda hassas davrandıklarını hatırlatan Başkan Nasıroğlu, “İlçemiz tarihi eser bakımından son derece zengin bir şehir. Kendi kaderine terk edilmiş, kenarı köşesi yıpranmış, yıkılmış eserlerimiz tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de var. Bu tarihi yapıların bir kısmını imkânlarımız ölçüsünde onarmaya ve restore etmeye devam ediyoruz. Belediye olarak söz konusu şimdiki satış mağazasında da restorasyon çalışmalarını başlattık. Restorasyon çalışmaları yaklaşık 300 bin liraya mal oldu. Bu yöndeki çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.
“BELEDİYE BAŞKANI BİZE JEST YAPTI”
Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Dargeçit İlçe Sorumlusu Lamia Kurt ise, “Her kademedeki çalışmalarımızda Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu bizleri destekliyor. Şimdide büyük bir jest yaparak kursiyerlerimizin yaptıkları ürünlerin teşhiri ve satışı için bir mağaza açtı. Bize bu jesti yapan belediye başkanımıza tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Açılacak olan satış mağazasında yöreye ait iğne oyası, mekik ve el nakışı gibi geleneksel el sanatları ürünlerin yer alacak. Burada satışa sunulacak ürünler tamamen el işi ürünler olup sanayi ürünleri değildir. Ev hanımlarımızın ürettiği ürünlerdir. Tüm Midyatlı halkımızın desteğine ihtiyacımız var, tüm bölge halkımızın buraya sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.