
Nasıl Kariyer Sahibi Olduğunu Anlattı
Mesleklerinde başarılı ve kariyer sahibi olan kişilerin konuk olduğu “Kariyer Günleri” devam ediyor...
Kaymakam adayı Mazhar Doğan, Anadolu Lisesi’ndeki ‘Hukuk, Rol Model ve Kariyer’ seminerinde öğrencilere kendi hayat hikâyesi ve kaymakamlık kariyerini anlatan bir konuşma yaptı.
Okulun konferans salonunda bir araya geldiği öğrencilere, kariyer sohbetinde deneyimlerini ve öğrencilik hayatından kesitler paylaşan Kaymakam Doğan, “Üniversite sınavına hazırlanırken hedef tespiti çok önemli. Niçin üniversiteye gitmek istediğinizi öncelikle belirleyin” dedi.
Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı’nın SODES kapsamındaki “Toplum ile Barışma ve Kaynaşma” başlıklı projenin faaliyetlerinden biri olan ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Yurttaşlık ve Bilinçlendirme” seminerleri devam ediyor. Midyat Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği seminerin ilk konuşmasını Kaymakam refikliği stajını Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün yanında yapan hemşerimiz Kaymakam Mazhar Doğan yaptı.
Doğan yaptığı konuşmasında, ortaokul-lise yıllarını, üniversite sınavına nasıl hazırlandığını, üniversite yıllarını, mesleğe ilk atılışını, başarının yollarını ve hayatına neler sığdırdığını zaman zaman düşündürerek, zaman zaman da güldürerek anlattı. Öğrencilere kendi hayatından örnekler veren Doğan, zorluklara rağmen hedefleri doğrultusunda eğitim hayatına devam ettiğini aktardı.
"SİZ DE KAYMAKAM OLABİLİRSİNİZ"
Başarılı insanların öğrenme heyecanını yaşayan ve hedefleri doğrultusunda gayret gösteren kişiler olduğunu söyleyen Doğan, “Eğer ben Kaymakam olduysam sizlerde olabilirsiniz. Midyat’ın en popüler okulundasınız. Daha önce Aziz Önen Lisesi tek vardı ve bütün başarılı öğrenciler bu okuldan çıkardı. Artık Aziz Önen’in bir rakibi ve önüne geçmesi gerek bir lise var, o da Anadolu Lisesi’dir. Arkadaşlar tırnaklarınızla hayatınızı kazanmak zorundasınız. İnanın kimse önünüze ekmeğiniz koymayacak. Hiçbirinizin kariyeri tesadüf sonucu oluşmaz. Yani şöyle kapıdan geçerken birisi sizi çağırıp, ‘gel kardeşim seni mühendis yapalım, doktor yapalım ya da kaymakam yapalım’ demez. Kendi hayatınızı siz planlayacaksınız. Bunun için de zamanınız var. Hepiniz gençsiniz.” dedi.
"KARİYER HEDEFLERİ DOĞRU BELİRLENMELİ"
Dünyada artık yalnızca üniversite bitirmenin, okul bitirmenin bir işe yaramadığını, öğrencilerin kendini çok iyi yetiştirmesi, bir yabancı dili çok iyi bilmesi, aldığı bilgileri geliştirerek üzerine bir şeyler eklemesi gerektiğini dile getiren Doğan, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olanlar çok iyi yerlere gelebiliyorlar, tabiî ki kendini iyi yetiştirirlerse. Fakülteden mezun olan öğrenciler kaymakam, idari hâkim, uzman, müfettiş veya denetmen olabiliyorlar. Ben bile bu bölümü tercih ederken önümde bu kadar çok meslek seçeneğinin olduğunu bilmiyordum. En iyi üniversiteden mezun olsanız bile eğer siz kendinizi yetiştirmediyseniz elinizdeki diploma bir işe yaramıyor. Özellikle İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunları kariyer hedeflerini doğru belirleyip üniversitede geçirecekleri 4–5 seneyi bu doğrultuda değerlendirerek geçirirlerse kariyerlerine diğer pek çok mezundan bir adım önde başlayabilirler.” diye konuştu.
Doğan’ın konuşmasının ardından Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Tekin Karaçam, ‘Hukuk, Suç ve Suçu Davranışlar’ başlığı altında bir sunum yaptı. Programın sonunda ise seminere katılan öğrencilere SODES Projesi kapsamında çeşitli ikramlarda bulunuldu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.