
Midyat’ta Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi Midyat’ta da törenle kutlandı.
Midyat'ta, Zafer Bayramı münasebetiyle kentteki bütün esnaf ve işyerleri, dükkanlarını Türk bayrakları ile donattı. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başladı. Düzenlenen törene, ilçe protokolü, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, askeri ve mülki erkân ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yüzbaşı Yakup Yıldız, “Bu zafer, ulu önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir” dedi.
Midyat Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmus Akbulut, da törenin ardından yaptığı açıklamada, “30 Ağustos Zafer bayramımızdır. Geldik, bayramı kutluyoruz. Bu tarih dünya tarihine altın harflerle yazılmış. Türkiye’nin özgürlük ve barış sembolüdür. Biz bu bayram ile çok mutluyuz. Bu sene iki bayramı birlikte yaşıyoruz. Tüm Türkiye halkının bu bayramını kutluyorum. Bu Türkiye’nin bir zaferidir, bununla guruluyuz. Allah devletimiz, ordumuzu, milletimizi muvaffak etsin ve Allah hiçbir zaman ülkemize ve milletimize bela vermesin. Eskideki gibi yaşanmış, bu zaferden önceki gibi hiçbir engel ve sorunu inşallah devletimiz görmez” dedi.
Tören programı Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin’in tebrikleri makamında kabul etmesi ile sona erdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.