Midyat’ta Üç Farklı İnanç Bayramlaştı

Midyat’ta Üç Farklı İnanç Bayramlaştı

Kaymakamlık ve Belediye Ev Sahipliğinde Anlamlı Buluşma

A+A-


Mardin’in Midyat ilçesinde, hoşgörü ve kardeşlik geleneğini yaşatan anlamlı bir buluşma gerçekleşti. Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen programda, Müslüman, Hristiyan ve Yezidi inançlarına mensup vatandaşlar bir araya gelerek bayramlaştı.

Midyat Belediye Sosyal tesislerinde düzenlenen programa Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Garnizon Komutanı Vekili Albay İsmail Cenkeri Ersöz, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Müftü Vekili Fatih Mehmet Öcal, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, Ak Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, kamu kurum müdürleri, din adamları, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşmada konuşan Kaymakam Özdemir, Midyat’ın yüzyıllardır farklı inanç ve kültürlerin bir arada barış içinde yaşadığı kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Bu çeşitlilik, bizim zenginliğimizdir,” dedi.

Belediye Başkanı Veysi Şahin ise yaptığı konuşmada, “Midyat her dinden insana kucak açan bir kent. Bu kardeşlik iklimini yaşatmak, geleceğe taşımak en büyük sorumluluğumuz” ifadelerini kullandı.

Programda din görevlileri ortak barış ve hoşgörü mesajları verirken, katılımcılar birbirlerine bayram dileklerinde bulunarak hatıra fotoğrafları çektirdi.

Midyat’ta geleneksel hale gelen bu çok inançlı bayramlaşma programı, ilçede birlik ve beraberliğin güçlü bir simgesi olarak öne çıkıyor.
#midyat, #sizinmedya, #bayramlaşma,

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.