MİDYAT'TA ŞEHİT ANISINA YAPILAN KÜTÜPHANE TÖRENLE AÇILDI

Mardin'in Midyat İlçesine bağlı Toptepe Köyü okulunda şehit güvenlik korucusu Nuri Demirel adına oluşturulan 3 bin kitap kapasiteli kütüphanenin açılışı yapıldı.

Midyat ilçesinde 28yıl önce şehit olan 10 çocuk babası Nuri Demirel anısına, ailesi tarafından köy okulunda toplumsal gelişime, araştırmalara ve öğrenmeye katkıda bulunmak üzere kütüphane kuruldu.

Midyat-Nusaybin Karayolu'nda Hanıka Mezrası Mevkiinde 25 Şubat 1994 tarihinde PKK terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışmada şehit olan güvenlik korucusu Nuri Demirel anısına ailesi ve çocukları tarafından memleketi Midyat'a bağlı Toptepe Köyü'nde kütüphane yapıldı.

250 öğrencisi bulunan Toptepe ilkokul ve Ortaokul binası içerisinde yapılan 3 bin kitap kapasiteli kütüphanenin açılış töreni gerçekleştirildi.

Protokol, ilk olarak şehidin kabrini ziyaret etti. Burada Midyat Müftüsü Ergün Bulunmaz tarafından Kuran'ı Kerim ve dualar okundu.

Daha sonra okul binası içerisinde yapılan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

01 Mart 2022 Salı 20:57

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar