
Midyat’ta Satranç Turnuvası Yapılacak
Midyatlı merhum öğretmen Faysal Durmaz anısına Satranç Turnuvası düzenleneceği bildirildi.
Midyatlı merhum öğretmen Faysal Durmaz anısına Satranç Turnuvası düzenleneceği bildirildi.
Eğitimci Mehmet Öztekin Akçay’ın her yıl organize ettiği ve gelenekselleştirdiği Satranç Turnuvası'nın bu yıl 9'uncusu Anadolu Lisesi’nde düzenlenecek.
Midyat’ın en iyi satranç ustaları, 1988 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden merhum öğretmen Faysal Durmaz anısına düzenlenecek olan satranç festivalinde karşı karşıya gelecek. Turnuvada dereceye girecek olan sporcular kupa, madalya ve para ödülünün verileceği kaydedildi.
Midyat Anadolu Lisesi Satranç Kulübü’nden yapılan açıklamada, bu yıl 9’uncusu yapılacak turnuvada kayıtların 19 Kasım’da sona ereceği, turnuvanın da 22 ve 23 Kasım'da yapılacağı belirtildi.
Turnuvada dereceye girecek olan sporculara kupa, madalya ve para ödüllerinin verileceği kaydedilen açıklamada, “Merhum öğretmen Faysal Durmaz 9’ncu geleneksel satranç turnuvasına Midyat’taki ortaöğretim kurumlarında öğrenci olanlar katılabilecektir. Bay ve bayan sporcu ayrımı yapılmayacaktır. Turnuvaya katılacak sporcuların isimleri kendi okulları tarafından yazılı bir liste şekilde Midyat Anadolu Lisesi Satranç Kulübü’ne bildirilecektir. Durmaz Grup sponsorluğunda gerçekleştirilen turnuvada birincisi olan sporsuya 500 TL, ikinciye 400 TL, üçüncüye 300 TL, dördüncüye 200 TL ve beşinciye de 100 TL ödül verilecek. Turnuva sonucuna göre ayrıca ilk 15 içerisinde yer alan sporcuların her birine ise 50 TL ödül dağıtılacak” denildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.