Midyat'ta İşyeri Açan İlk Süryani Kadın Girişimci
Midyat’ın ilk Süryani genç kadın girişimcisi Hazne Doğan’ın organizasyon alanında hizmet vereceği işyeri coşkulu bir törenle açıldı.
Midyat’ın ilk Süryani genç kadın girişimcisi Hazne Doğan’ın organizasyon alanında hizmet vereceği işyerini halaylar eşliğinde coşkulu bir törenle açtı.
Midyat’ın Anıtlı Köyü’nde yaşayan Süryani Doğan ailesinin kızları Hazne Doğan, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olduktan sonra döndüğü memleketinde ‘Emilya Organizasyon’ adını verdiği işyerini açarak iş yaşamına adım attı.
Midyat halkının düğün, nişan ve doğum günü gibi tüm özel gün ve gece kutlamaları ile kurumsal etkinliklerine katkı sağlayacak Emilya Organizasyon, Cumhuriyet Bulvarı Merinos Apartmanı 1’inci katında müşterilerine hizmet verecek.
Açılış törenine Mardin Artuklu Üniversitesi Süryani Dili ve Kültürü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Sait Toprak, Hemera Tekstil Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Halil El, Mider Derneği Başkanı Ünal Günel, Ortadoğu Derneği Başkanı Tülay Talay Oral, Süryani Araştırmalar Merkezi Derneği Başkanı Adem Coşkun, davetliler ve çevre esnafları katıldı.
Açılış öncesi bir konuşma yapan İşletme sahibi Hazne Doğan, tüm davetlilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, özel günlerde profesyonel ekip ve ekipmanlarla büyük organizasyonlara imza atacaklarını vurguladı.
MİDYAT'IN İLK SÜRYANİ KADIN GİRİŞİMCİSİ
Doğan, “İşimiz organizasyon. Mardin genelinde bu bir ilktir. Süryanilerde de Midyat'ta işyeri açan ilk girişimci kadın oldum. Bir kapı da açmış oldum. Bu başlangıcın devamının gelmesini çok çok isterim. Çok severek bu işi yapıyorum. İnanın çok uzun zamandır bu işi yapmak istiyordum. Bu nedenle işimin ticari kazanç kısmı benim için çok daha arka planda kalıyor. Hizmet alanımız içerisinde üzerimize düşen bir iş olursa, bizim yanımızda yaptırırsınız veya yaptırmazsınız hiç önemli değil, sizlere yardımcı olaya hazırız. Organizasyonlarımız içerisinde düğün, nişan, kına, açılış, çocuk doğum partileri ve kurumsal etkinlikler yer alacak. Bir düğün organizasyonunu örnek verecek olursam başından sonuna kadar, aklınıza gelen her şey, çiçekçisi, yemeği, sanatçısı, kilise süslemeleri ve araba süslemeleri gibi her ayrıntıyla bizler ilgileneceğiz.” dedi.
Konuşmanın ardından Doğan, açılış kurdelesini babası Anıtlı Köyü Muhtarı Habip Doğan ve Süryani Dili ve Kültürü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Sait Toprak ile birlikte zılgıtlar eşliğinde kesti.
Törenin ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunurken, Doğan’ın da aralarında bulundu Süryani genç kızlar ve davetliler birlikte halay çektiler.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.