Midyat’ta Halk Eğitim Merkezi Öğrencilerin Umudu Oldu

Midyat’ta Halk Eğitim Merkezi Öğrencilerin Umudu Oldu

Midyat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan üniversiteye hazırlık kursu maddi imkanları yetersiz öğrencilere umut oldu.

A+A-

Midyat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ilçede bulunan üniversite hazırlık kurslarına gitme imkanına sahip olmayan lise mezunu olup Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursu başlatıldı. Yaklaşık 100 öğrencinin başvurduğu kursta, sayısal, sözel ve eşit ağırlık sınıflarında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler gibi alanlarda uzman olan öğretmenler tarafından Cumartesi ve Pazar günleri 16 saat eğitim verilmeye başlandı. Böylelikle kursa katılan öğrenciler hem eksik olduğu konuları tamamlayacak hem de veliler maddi külfetten kurtarılmış olacak.

Not: Videodan ses duyulmadığında kulaklık ile dinleyiniz!

Kursta derslere giren Coğrafya Öğretmeni Lokman Akbulut, “Maddi durumu iyi olmanlar bu kursa gelebilir. Diğer okullarda görevli öğretmenler burada görev aldık. Elimizden geldiği kadar öğrencilerimizi sınava hazırlıyoruz. Hakikaten faydası çoktur. Özellikle maddi durumu çok iyi olmayan öğrencilerimiz buradan çok istifade ediyorlar. Okulumuz, yerimiz çok güzel. Akıllı tahtalarımız var, sınıflarımız sıcak. Öğretmen kadromuz  tamam. Midyat Halk Eğitim Müdürlüğü idaremiz üzerinde duruyor. Bu sebeple derslerimiz çok güzel geçiyor. Biz istiyoruz ki sınava hazırlanan ancak durumu iyi olmayan öğrencilerin de bu kursa devam etmelerini istiyoruz” dedi.

Kursa katılan öğrencilerden Şükriye Keleş, kendileri için açılmış olan bu kurslardan çok memnun olduklarını, bu kurslar sayesinde geleceklerini daha iyi inşa edeceklerini söyledi. Keleş, “Çok memnunun, çok iyidir. Hafta içi evde çalışıyorum, sorularımı çözüyorum. Cumartesi ve Pazar günleri de kursa geliyorum. Öğretmenimiz bize dersleri çok iyi anlatıyorlar, bizde onları çok iyi anlıyoruz. Sorularımızı çözüyorlar. Gerçekten yaralıdır. İnşallah bu sene (üniversiteye) giderim” dedi.

Kurs sayesinde eksikliklerini ve üniversite sınavlarına daha iyi hazırlandıklarını bildiren öğrenci Şükrü Güngör de, “Halk Eğitim’in açtığı bu kurs iyidir, geleceğimiz içindir, halkımızın, arkadaşlarımızın geleceği içindir. Bize yardımcı oluyorlar, Allah razı olsun” dedi.

Öğrencilerden Büşra Aktürk ise, “Burada bilmediğimi şeyleri öğreniyoruz, bizler için iyi oldu. öğretmenlerimiz iyi, bir ders veriyorlar.bilmediğimiz şeyleri bize öğretiyorlar” dedi.

Öğrencilerden Meryem Doğan da, “Üniversiteye hazırlanıyoruz. Halk Eğitim bize ders veriyor. Bizde buraya gelip ders görüyoruz, ücretsiz veriyorlar. Öğretmenleri iyidir, güzel anlatıyorlar, bizlerde tam anlıyoruz”  dedi.

Öğrencilerden Seyit Bilal Yeşilmen de, “Kursumuz güzel, devletin katkısıyla düzenleniyor. Bizim gibi durumu iyi olmayan arkadaşlarımız, kurslara para veremeyecek durumda olanlar buraya geliyoruz. Öğretmenlerimiz tecrübeliler. Hafta için kendi kendimize çalışıyoruz, hafta sonu da buraya geliyoruz. Bilmediğimiz şeyleri öğretmenlerimize soruyoruz. Bize destek veriyorlar. Zayıf olduğumuz derste bize yardımcı oluyorlar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum