
Midyat'ta depremzede kız çocukları için doğum günü sürprizi
Mardin’in Midyat İlçe Kaymakamlığı, depremden etkilenip şehre gelen iki kız çocuğu için doğum günü kutlaması etkinliği düzenledi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileleriyle Mardin'in Midyat İlçesinde, misafir edilen depremzede kız çocuklar için sürpriz doğum günü kutlaması düzenlendi.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) personeli, Malatya ve Gaziantep'ten kente gelen ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu'nda kalan 9 yaşındaki Narin Başak ve 8 yaşındaki Menessenur Burak'ın doğum günü olduğunu öğrendi. Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz'a haber verilmesiyle doğum günü olan kız çocuklar için sürpriz bir kutlama yapılmasına karar verildi. Daha sonra KYK yurdunda kalan tüm çocuklar ve ailelerin katılımıyla iki kız çocuğu için doğum günü kutlaması etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe katılan Midyat Kaymakamı Solmaz, çocuklara oyuncak dağıtırken, Gençlik Merkezi Müdürlüğü Personeli de çocukların yüzlerinin rengarenk boyayıp eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı. Kaymakam Ahmet Solmaz, daha sonra doğum günü için hazırlanan pastaların üzerindeki mumlar üfleyen kız çocukları ile birlikte pastayı keserek, mutluluklarına ortak oldu. Çocuklara doğum günü hediyelerini de veren Kaymakam Solmaz, çocuklara sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu.
Program doğum günü pastasının ikram edilmesi ve çocukların birbirleri ile oynamasının ardında son buldu. Etkinliğe, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, Gençlik Merkezi Müdürü Osman Gökcul, KYK Müdürü Umit Cesur, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Aygün, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Kurnaz ve kurum personeli katıldı.
"SİZLERİN GÜLMESİ, BİZLERİ DAHA ÇOK MUTLU EDİYOR"
Doğum günü etkinliğinde konuşan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, "Burada görevli arkadaşlarımız ve Rehberlik araştırma merkezindeki görevli arkadaşlarımız 'iki çocuğumuzun doğum günü olduğunu' söylediler. Bizde hem sizlerin bu anlamlı günlerini kutlayabilmek adına devlet olarak beraberce sizlerin acısını paylaşarak, dindirebilmek için bu organizasyonu düzenlemek istedik. Maddiyattan ziyade sizlerin gülmesi, mutlu olması, yaşanılan sıkıntıdan sonra en azından psikolojik olarak rahatladığını görmek bizleri daha çok mutlu ediyor ve bunun üzerine yoğunlaşmış durumdayız. İnşallah bu doğum günü de buna vesile olacaktır, kanaatindeyim. İki kardeşimizin doğum günü olduğunu Menenessa ve Narin'in Allah bahtlarını güzel eylesin, bütün kardeşlerimiz, çocuklarımızla birlikte." dedi.
"ÇOCUKLARIMIZIN MORALİ ÇOK YERİNE GELDİ"
Gaziantep'ten Midyat'a gelen 8 yaşındaki Menessenur'un babası Nizamettin Burak da, "Allah devletimizden razı olsun. Bize kapılarını açtılar, bize yardımcı oldular. Her türlü etkinlikte yardımcı oldular. Kızımızın doğum günü olduğunu öğrendikleri anda biran önce bir parti bir oluşum içine girdiler. Kızımız için güzel bir etkinlik düzenlediler. Allah Midyat Kaymakamımızdan da, devletimizden de razı olsun. Çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımızın morali çok yerine geldi. Çok güzel bir kutlama oldu" dedi.
"ÇOK MUTLUYUM"
Doğum günü kutlanan Menessenur Burak da, "Benim doğum günümü kutladılar. Gaziantep'ten geldim, çok eğlendim. 8 yaşıma girdim böyle çok mutluyum. Çok güzel türlü türlü hediyeler getirdiler bana" dedi.
"HEM BİZİMLE HEM DE ÇOCUKLARIMIZLA İLGİLENİYORLAR"
Malatya'dan Midyat'a gelen 9 yaşındaki Narin Başak'ın annesi Dursune Başak ise, "Geldiğimiz günden beri sağ olsun gençlik kulüplerimiz olsun, diğer arkadaşlar olsun gayet ilgileniyorlar hem bizimle hem de çocuklarımızla. Allah razı olsun böyle bir etkinlik düzenlediler. Çocuğum da ben de çok mutlu olduk, sevindik. Teşekkür ediyoruz emeği geçen bütün herkese, Kaymakam beyimize öncelikle. Sağ olsunlar teşekkür ediyoruz." dedi.
"BURADA DOĞUM GÜNÜMÜ KUTLADILAR"
Doğum günü kutlanan Narin Başak da, "Biz Malatya'dan geldik. Bir kaç gün sonra 9 yaşına girdiğim için benim burada doğum günümü kutladılar. sonrasında bana hediyeler getirdiler, Allah razı olsun. Ben çok mutlu oldum. Mum üfledik, pasta kestik, sonra bize hediye verdiler" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.