Midyat’ta Demokrasi Bayramı - VİDEO İZLE

Midyat’ta Demokrasi Bayramı - VİDEO İZLE

Midyat’taki meydan ve caddeler demokrasiye sahip çıkan vatandaşlarla doldu.

A+A-

Midyat’taki meydan ve caddeler demokrasiye sahip çıkan vatandaşlarla doldu. 

Midyat’ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları’nın, bir grup askerin gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimine karşı durmak için ‘Milli iradeye sahip çık’ çağrısıyla yaptığı demokrasi nöbetine binlerce kişi katıldı. 

Hükümet konağı önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini  protesto ederken açılan ateşle yaşamını yitirenler için Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik eşliğinde topluca dua etti. Etkinlikte vatandaşlar, tekbirler eşliğinde darbeye karşı tepkilerini dile getirdi.

"REHAVETE KAPILMAYIN" 

Etkinlikte konuşan Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, “Çocuklarımız için, geleceğimiz için, ümmet için sabaha kadar ayaktayız. Rehavete lütfen kapılmayın. Allah hepimizin yardımcısı olsun.” dedi. 

"TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAK İSTEDİLER"

Hüdapar Midyat İlçe Başkanı İsa Altankaynak ise, “İslam coğrafyasında ve özellikle son kale olan Türkiye’yi karıştırmak istemişlerdir. Ama unutmasınlar ki 28 Şubat sürecinde şöyle demişlerdi ’28Şubat süreci bin yıl sürecek’. Ama o ‘bin yıl sürecek’ dedikleri düşünce yerin dibine batmıştır. Bugünde batmaya devam edecektir.” diye konuştu. 

"PARALEL YAPIYA KARŞI DURACAĞIZ"

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Taş, “Halkımızla, Midyat’ımızla, toplumumuzla her zaman bu görüş ve düşünce içerisinde olacağız; tek bayrak, tek vatan, tek ülke içerisinde birleşik olarak yan yana duracağız. Paralel yapısına, bu beyni kokuşmuş ülkenin bayrağına, insanına, halkına, toplumuna karşı olan askerin içerisine yerleşmiş bu yapının hepsine karşı duracağız. Biz askerimizi böyle sevmedik. Biz askerimizi ülkesine, bayrağına, toprağına, milletine sahip çıkacak ve koruyacak sevgisiyle sevdiğine inanıyorduk ve onun için seviyorduk. Halen şuan görevi başında olan ülkesini, bayrağını, Cumhurbaşkanını, devletini, hükümetini destekleyen tüm subaylarımızı, askerlerimizi halen seviyoruz. Ama karşı duran ve bu varlığın karşınsında duran, silah çekene karşıyız. Onları ordudan saymıyoruz. Onları terör olarak nitelendiriyoruz.” açıklamasında bulundu. 

"HALK KAZANACAK"

Darbe girişimi yapmaya çalışan çapulculara meydanı bırakmayacaklarını söyleyen Midyat Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Şehmus Gümüş ise, “Olayı duyduğumuz andan itibaren tüm Midyat halkı sokağa döküldü. Burayı bırakmayacağız, birkaç çapulcuya meydanları bırakmayacağız. Allah’ın izniyle yine halk kazanacak, her zaman halk kazandığı gibi.” ifadelerini kullandı.

"HALK ERDOĞAN'IN YANINDA"

Halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu belirten Midyat Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer, “72 Mahallemizden tüm vatandaşlarımız iki gündür buradalar. Bu olay bitene kadar buradayız. Dimdik ayaktayız, yorulmadık buradayız. Halk gücü almadıkça hiç kimse bir şey başaramaz, halk gücünü aldıktan sonra her şey başarılır. Halk gücü de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındadır” dedi.

"EMRİ PENSİLVANYA’DAN ALIYORLAR"

‘Üç beş çapulcunun Türkiye’yi dize getirme çabası milletin milli iradeye sahip çıkmasıyla son bulmuştur’ diyen Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel de, “Allah bu millete bir daha darbeler yaşatmasın. Maaşını Ankara’dan emri Pensilvanya’dan alan hayinleri de Allah ıslah etsin demiyorum, tam tersine Allah onları kahrı perişan etsin inşallah.” şekline konuştu.

Darbe girişimini protesto ederken açılan ateşle yaşamını yitirenler için Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik kalabalığa tkopluca dua ettirdi. Etkinlikte vatandaşlar, tekbirler eşliğinde darbeye karşı tepkilerini dile getirdi.

Yaklaşık iki saat süren etkinliğin ardından kalabalık grup, ellerinde Türk Bayrakları ve Ak Parti flamaları ile sloganlar eşliğinde kortej oluşturarak Cumhuriyet Bulvarı'nda bulunan Ak Parti İlçe Başkanlığı'na kadar yürüdü. Bir çok araç sürücüsü de konvoy oluşturarak, şehir turu attılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.