
Midyat’ta 270 Öğretmen Açığı !
Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, öğretmen atamaları ile ilgili konuştu.
Öğretmen atamaları ile ilgili konuşan Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, il dışı isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarına göre 158 öğretmenin tayininin çıktığını söyledi.
“270 ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ ORTAYA ÇIKACAK”
Haziran ayı iller arası yer değiştirme sonuçlarına göre Midyat’taki eğitim kurumlarından ayrılan 158 öğretmen karşılığında sadece 35 öğretmenin Midyat’a tayin olduğunu belirten Altay, yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde özür grubundan da 40-50 öğretmenin daha Midyat’ta ayrılmasını bekliyoruz. Toplamda bu dönemde 200 öğretmenin tayini çıktı. Buna mukabil 50 öğretmen bizde göreve başlarsa 150 öğretmen açığımız oluşuyor. Geçen seneden de 120’ye yakın bir öğretmen açığımız vardı. Bu durumda toplamda 270 öğretmen açığımız ortaya çıkacak. Temennimiz Eylül atamasında bu açığın kapanmasıdır.” dedi.
“ÜCRETLİ ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRECEZ”
Öğretmen açığını ücretli öğretmenlerle kapatmayı düşündüklerini söyleyen Altay, “İlçemizde eğitim fakültesi mezunu bir çok gencimiz var. Ağustos ayında bizler ücretli öğretmen alımı ile ilgili duyuruya çıkacağız. Ücretli öğretmen görevlendirmelerimizi okul açılmadan tamamlayacağız. Okulun açıldığı ilk günden itibaren bu öğretmenlerimiz görevlerinin başında olacağı için eğitim öğretimde bir aksama olmayacak. Fakat nitelik ve kalite açısından tabiî ki kadrolu öğretmenin yerini tutamaz.” diye konuştu.
“KADROLU İDARECİ ATAMASI YAPILACAK”
Midyat genelinde müdürlük kadrosu boş bulunan 7 okula atama yapılacağı açıklayan Altay, “Şuan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Efeler, Çalpınar, Çaldere, Yayvantepe, Sivrice, Şenköy Aydın Acun okullarında kadrolu idarecimiz yok. Bu okullarımızda idarecilik görevini vekaleten yürüten 2-3 yıllık öğretmenlerimiz var. Bu öğretmen arkadaşlarımızın idarecilik tecrübeleri yok. Buda gerek okul ortamının ahengini oluşturmak gerekse de programların uygulanması noktasında aksaklıklar meydana çıkabiliyor. Şuan bu okullarımız için idareci atama ilanımızı yaptık. Başvurular alındı. Mülakatlarda başarılı olan arkadaşlarımızı idareci açığı bulunan bu okullarda kadrolu olarak görevlendireceğiz. Bunların uzun vadeli planlar yaparak eğitim öğretimin kalitesinin artması için çalışmalar yapması arzumuzdur.” ifadelerini kullandı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.