
Midyat’ın Melekleri Voleybolda Şampiyon
Sarı-siyahlı melekler, güçlü rakiplerini yenerek Genç Kızlar Voleybol İl Birinciliği’nde mutlu sona ulaştılar.
Mehmet Ali Batıhan’ın antrenörlüğünde saha çıkan sarı-siyahlı melekler, güçlü rakiplerini yenerek Genç Kızlar Voleybol İl Birinciliği’nde mutlu sona ulaştılar. Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası’nda Midyat Gençlik Spor Kulübü takımı il birincisi oldu.
Voleybol Federasyonu’nun 2012 -2013 faaliyet programında yer alan ve 6 takımın mücadele ettiği Kulüpler arası genç kızlar voleybol müsabakası 20 Aralık 2012 tarihinde başlayıp 03 Mart 2013 tarihinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda oynanan final maçıyla sona erdi.
RAKİPLERİNE SET BİLE VERMEDİLER
Midyat Gençlik Spor Kulübü ve Savur Gençlik Spor Kulübü’nün karşı karşıya geldiği final maçında gülen taraf, Savur Gençlik Spor Kulübü’nü mağlup eden Midyat Gençlik Spor Kulübü oldu. Bu büyük onurun sahibi olan sarı-siyahlı melekler finale kadar gelen yolda hiç bir rakibine set vermeden maçlarını 3-0 kazanmayı başardı. Finalde de Savur Gençlik Spor Kulübü’nü yine 3-0’la geçen sarı-siyahlılar set vermeden Mardin Şampiyonu oldu.Final maçını kaybeden Savur Gençlik Spor Kulübü ikinci, Margenç Spor Kulübü ise il üçüncülüğü elde etti.
Midyat Gençlik Spor Kulübü Genç Kızlar Voleybol Takımı’nı Gülşah Demirbağ, Hamdiye Akgüç, Yıldız Acar, Gülsüm Orak, Hülya Akkurt, Elif Şahin, Hevidar Şimşek, Zeynep Akay, Büşra İşcan, Delal Kaya ve Emine İşcan isimli sporcular şampiyonluğa ulaştırdı.
“ÇİÇEKLERİMİZ İÇİN BİRŞEYLER YAPMALIYIZ”
Maç sonrası konuşan Midyat Gençlik Spor’un başarılı ve çalışkan antrenörü Mehmet Ali Batıhan, salon sporlarını fizik ve beyin olarak insanlara fayda sağladığını belirterek, “Voleybol müsabakaları renkli ve güzel geçti. Takımım şampiyon olduğu için çok mutluyum. Tüm oyuncularımı kutluyorum. Buradan devlet yetkililerimize, siyasilerimize, esnaflarımıza, Midyat’ın önde gelenlerine, herkese sesleniyorum. Herkesin spora ihtiyacı var. Özellikle genç nesillerimizin bu salonlarda spor yapmaya çok ihtiyacı var. Salon sporlarının fizik ve beyin olarak çok faydalarını görmekteyiz. Burada da gencecik çocuklarımız, pırıl pırıl çiçeklerimiz var. Gelin hep beraber bu çiçeklerimizi daha da güzelleştirelim. Onlar için bir şeyler yapalım. Hepsi bizim evlatlarımız, Türkiye’mizin geleceği” diye konuştu.
Mardin şampiyonu olan voleybol takımının sayı makinesi Gülşah Demirbağ da, ”Geçen süreçte dönüp kendime bir bakıyorum da bugün buralarda olmak gerçekten çok güzel” dedi. Şampiyonluk için çalıştıklarını ve buna çok inandıklarını dile getiren Altaş, “Hem teknik, taktik hem de moral, motivasyon anlamında çok iyi hazırlandık. Hedefimiz şampiyonluktu ve buna ulaştığımız için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
“ÇOK İYİ BİR JENERASYON OLUŞTURDUK”
Arkadaşlarıyla aile gibi olduklarını kaydeden Demirbağ ise, “Aile gibi olduk adeta. Saha içinde ve dışında birbirimizin gözünün içine baktığımızda ne hissettiğimizi anlar duruma geldik. Özellikle sahada hiç zorlanmıyoruz. O an arkadaşımın suratına baktığım zaman ’yardım et bana’ ya da ’hadi Gülşah’ dediğini anlayabilir duruma geldim. Çok iyi bir jenerasyon oluşturduk. İnşallah böyle devam ederiz.” dedi.
Voleybol Federasyonu’nun belirleyeceği bir ilde Midyat Gençlik Spor Kulübü bölge şampiyonasında Mardin’i temsil edecek.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.