
Midyat’a ‘Torku Arena’ Modeli
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Midyat’a kazandırılan Sentetik Çim Futbol Sahası için 500 kişilik tribün ve soyunma odaları yapılıyor.
Midyat Belediyespor, artık taraftarıyla bütünleşecek…
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Midyat’a kazandırılan Sentetik Çim Futbol Sahası için 500 kişilik tribün ve soyunma odaları yapılıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve mimarisiyle dünyanın en iyi stadyumları yarışmasında ilk 5’te yer alan ‘Büyükşehir Torku Arena Stadı’nın proje özellikleri Midyat’ta yapılan tribün ve idari binada uygulanacak.
TRİBÜN VE SOYUNMA ODALARI YAPILIYOR
Nusaybin Yolu Devlet Hastanesi binası arkasında geçtiğimiz sene yapımı tamamlanan Sentetik Çim Futbol Sahası için, şimdide 500 kişilik tribün ile içerinde kafeterya, soyunma odaları, malzeme odası, sağlık odası, antrenör odası, yönetici odası ve hakem soyunma odasının bulunduğu 400 metrekare alan üzerine kurulu tek katlı bina yapılacak.
“TÜRKİYE’DE UYGULANAN İKİNCİ ÖRNEK TİP PROJE”
Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, sentetik çim futbol sahasının tribün ve soyunma odaları inşaat çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, “Midyat’ın futbol takımı var, ama futbol oynayacak sahası yoktu. Futbol sahası yapıldı, ama bu defa da tribünü ve soyunma odaları yapılmamıştı. Bu eksikler olduğu zaman federasyon bu sahada resmi maç oynanmasına izin vermiyordu. Anlayacağınız bu saha atıl bir yatırım olarak duruyordu. Sahamız geçen sene bitmişti, fakat tribünü olmayan, soyunma odaları olmayan bu sahada maç oynanamadığı için futbol takımımız iç saha maçlarını da deplasmanda oynamak zorunda kalıyordu. Şükürler olsun, Mardin Milletvekilimiz Sayın Orhan Miroğlu ile birlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuç aldık ve şimdi burada 500 kişilik tribün ile içerisinde kafeteryası olan bayan ve erkek sporcu soyunma odaları, hakem, doktor ve idari personel odalarının yer aldığı 400 metrekare alan üzerine kurulu tek katlı bina inşaatına başlandı. Midyat’ta yapılan proje son derece modern ve Konya’dan sonra Türkiye’de uygulanan ikinci örnek tip projedir. Gençlerimize, Midyatlılarımıza hayırlı olsun.” dedi.
Midyat Belediyespor Teknik Direktörü Ercan Alğaç ise, "İlçemize hayırlı olsun, emeği geçen bürokratlarımıza ve siyasilerimize teşekkür ederim" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.