Midyat Proje İmam Hatip Ortaokulu kabul sınavına rekor başvuru

Midyat Proje İmam Hatip Ortaokulu kabul sınavına rekor başvuru

Midyatlı öğrenciler, proje imam hatip ortaokulu kabul sınavına rekor başvuru yaptı.

A+A-

Mardin'in Midyat İlçesinde, Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda okumak isteyen öğrenciler arasında yapılan sınava bu yıl rekor düzeyle başvuru yapıldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için ortaokulun 5. sınıfına kabul dilecek 40 kişilik kontenjana 700 öğrenci başvurdu.

Midyat ilçesinde İmam Hatip Ortaokulları içerisinde en donanımlı ve imkânları en iyi olan okulların başında gelen Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 40 öğrenci için okula kabul sınavı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre bünyesinde ortaokul bulunan proje okuluna öğrenci alımının sınavla yapılması kararı gereği okul idaresi de 5. sınıfı okuyacak 40 öğrenciyi belirlemek için merkezi seçme sınavı düzenledi. 'Eğitimde yeni bir vizyon' sloganı Midyat'ın ilk proje İmam Hatip Ortaokulu'nda açılan 20'şer kişilik iki proje sınıfında önümüzdeki sene eğitim almak isteyen 700'ün üzerindeki 4. sınıf öğrencisi düzenlenen okula kabul sınavında birbiriyle yarıştı.

Yoğun ilgi gösterilen sınav sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Hem öğrencilerde hem de velilerde heyecan doruk noktadaydı. Öğrenciler sınıflarda, başarılı olmak için ellerinden geleni yaparken veliler de okul bahçesinde çocuklarının sınavdan çıkmasını büyük bir sabırsızlıkla beklediler. Yazılı sınavda adaylara; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Genel Yetenek ve İngilizce'den 60 soruyu cevaplamaları için 120 dakika süre verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve Okul Müdürü Abdullah, sınav başladıktan sonra sınıfları gezdi, daha sonra okul bahçesinde veliler ve öğrencilerle görüştü.

Öğrenci kabul sınavına olan ilgiden memnun olduklarını dile getiren Okul Müdürü Abdullah Bal, sınava teveccühlerinden dolayı da tüm velilere ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.