
Midyat, Kutlu Doğum’a Hazırlanıyor
Midyat’ta Azim-Der tarafından düzenlenecek olan etkinliğin yeri ve tarihi açıklandı.
Kutlu Doğum Haftası kapsamında Midyat’ta Azim-Der tarafından düzenlenecek olan etkinliğin yeri ve tarihi açıklandı. Midyat'ta faaliyet gösteren ve kısa adı ‘Azim-Der’ olan Eğitim, Kültür Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Hz. Muhammed’in doğum günü nedeniyle düzenleyeceği kutlu doğum etkinliği 8 Nisan 2012 Pazar günü Işıklar Mahallesi’nde bulunan miting alanında gerçekleştirilecek.
Kutlu Doğum haftası etkinliği Kur'an-ı Kerim'in ve Kürtçe Mevlit okunması ile başlayacak. Ardından Grup Aksa ve Grup Vuslat birbirinden güzel ilahilerini seslendirecek. Programa konuşmacı olarak katılacak olan bölgenin tanınmış âlimleri de günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapacak.
HAZIRLIKLAR ŞİMDİDEN BAŞLADI
Konuyla ilgili açıklama yapan Azim-Der Derneği Başkan Yardımcısı Tahir Kar, “İnsanlığı içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere nurlar saçan bir ışık olarak seçilmiş ve görevlendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası'na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Her yıl düzenlediğimiz kutlu doğum etkinliğini bu yıl daha kapsamlı, daha geniş bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Halkımızdan yoğun bir katılım bekliyoruz. Herkesi Hz. Peygambere olan bağlılığını göstermek için 8 Nisan’da meydanda görmek istiyoruz” dedi.
Tüm ilçe halkını etkinliğe davet eden Kar, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) hayatını, kimliğini, kişiliğini ve misyonunu her yönüyle misafirlerimize anlatacağız. Kutlu Doğum Haftası'nda, biz ümmetine düşen görev, ona inanma, itaat etme ve sevmenin yanında, O'nun insani vasıflarını üzerimizde taşımaya ve O'nun adını dünyanın her yerine eksiksiz ve kusursuz şekilde ulaştırmaktır. Bu anlamlı günde bizlere destek veren hayırseverlere, davetimize katılacak olan değerli misafir hocalarımıza, şehrimizin kıymetli vatandaşlarına şimdiden teşekkür ederiz.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.