
Midyat Belediye Personeline Diyabet Ve Obezite Taraması
Midyat Belediyesi bünyesinde çalışan personel, “Diyabet ve Obezite Taraması”ndan geçirildi.
Midyat Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu işçi, memur ve sözleşmeli personeline “Diyabet ve Obezite Taraması” yapılarak, vücut kitle endeksi belirlendi.
Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Türkiye Obezite ile Mücadele ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında Midyat İlçe Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi’nde görevli Diyabet uzmanları Sedat Sarıgül ve Gülsüm Tangüler ile Sağlık Memurları Edip Tolan, İsmet Türkcan ve Mehmet Selim Tek tarafından sağlık taraması kapsamında belediye personelinin şekeri, tansiyon, boy-kilo-bel çevresi ölçümü yapıldı ve adım ölçer cihazlar dağıtıldı. Yaklaşık 220 belediye personeline yapılan taramada risk grubunda olduğu düşünülen personele diyabet ve obezite hakkında bilgi verilerek, ileri tetkikler için sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.
Sağlık taraması hakkında bilgi veren sağlık memuru Edip Tolan, “Diyabet hastalığı ve obezite ile mücadele amaçlı bir sağlık taraması yapıyoruz. Personelin öncelikle kan şekeri ölçümü yapılıyor. Daha sonra kendilerine yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı beslenme hakkında broşürler dağıtılıyor. Günlük aktivitelerinde yürümeleri gereken mesafeyi ölçen adım metreleri dağıtıyoruz. Bu şekilde kilolarını kontrol altına aldıkları sürece şeker hastalığı ile karşılaşmamaları için yapmaları gereken konularda bilgilendirme yapıyoruz” dedi.
Belediye personelinin sağlığının, kendileri için çok önemli olduğunu belirten Midyat Belediyesi Personel Müdürü Şehmus Gümüş de, “Memur, işçi arkadaşlarımız, taşeron elemanlarımızı çağırdık. Hepsine boy, kilo, tansiyon, şeker ölçümü yapacaklar. Bunu /uygulamayı) düşünen, bunu yapan Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına ve yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Sağlık taramasında geçen belediye personeli de şunları söylediler:
NURETTİN ALGAN: Bugün burada, belediyemizde sağlık taraması yapılıyor, onlara teşekkür ediyoruz. Halkımız genelde hastalandığında hastaneye gidiyor. Bu şekilde daha hastalanmadan taramalar yapılırsa daha iyidir. Bir hastalığı varsa öğreniyor. Elhamdülillah bizim bir hastalığımız çıkmadı.
AZAD İSKENDEROĞLU: Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulaması çok iyidir. Şekerimizi, kilolarımızı, boyumuza baktık. Çok iyi bir şeydir.onlara teşekkür ediyorum.
SELMAN GEZGİNCİ: Kilolarımıza, tansiyonumuza, şekerimize baktık. Her insanın hastalanmadan önce gelip kontrollerini yapması iyidir. bende bu uygulamaya katıldı, şükürler olsun benim olumsuz bir şeyim çıkmadı.
MURAT ÇİÇEK: sağlığımız için bu iyi oldu, onlara teşekkür ediyoruz.
NURULLAH ALBAYRAK: Belediye personeli olarak bizde kontrollerimizi yapıyoruz. Bana aslında gerek yok, çünkü ben zayıfım. Ama kilolu olanlar için sıkıntı var. Şeker ve diğer kontrollerini yapmaları gerekiyor. Bundan dolayı insanların hasta olmadan tedbirlerini alıp kontrollerini yapmalıdır.
ATA AKGÜL: Şeker, tansiyon, boy ölçümü falan yaptırdım. Onlara teşekkür ediyorum.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.