Kuyumcu cinayetiyle ilgili Midyat’ta gözaltı

Kuyumcu cinayetiyle ilgili Midyat’ta gözaltı

Kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu cinayeti ile ilgili, İdil ve Midyat ilçelerinde 3’ü köy korucusu 8 kişi gözaltına alındı.

A+A-

ŞIRNAK’ın İdil İlçesinde geçen ay evinin önünde öldürülen ve altın dolu çantaları çalınan 24 yaşındaki kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu cinayeti ile ilgili, İdil ve Midyat ilçelerinde 3’ü köy korucusu 8 kişi gözaltına alındı.

İdil ilçesinde kuyumculuk yapan Osman Hacı Muratoğlu geçen ay işyerini kapattıktan sonra Atakent mahallesindeki evinin kapısı önünde, kimliği belirlenemeyen kişilerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateşle öldürüldü. 2 çanta dolusu altın ise gasp edildi. Olaydan sonra kaçan saldırganları bulabilmek için Şırnak Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

İdil ve Mardin’in Midyat ilçelerinde araştırmalarını derinleştiren polis, bu sabah iki ilçede operasyon başlattı. Polis kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu cinayetine karıştıkları iddiasıyla Midyat’ta 3’ü köy korucusu 6, İdil’de ise 2 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonlarda Suriye uyruklu M.O. ile N.İ, Ö.A, M.D, F.A, H.D, Ç.E, A.E ve H.S. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile pompalı tüfek ve çok miktarda mühimmat ele geçirilirken, cinayetten sonra çalınan 2 çanta dolusu altın ise bulunamadı. Gözaltına alınan 8 kişi İdil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınırken, söz konusu silahların cinayette kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için ise inceleme başlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.