Kamer Genç: Erdoğan yiğitse açıklasın

Kamer Genç: Erdoğan yiğitse açıklasın

Kamer Genç, Dersim olaylarına açıklık getirecek kurumun Genelkurmaylık arşivlerinin olduğunu açıkladı.

A+A-

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM’de, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, Dersim ile ilgili sözleriyle parti içinde başlayan tartışmayı hatırlatması üzerine Genç, “Onlar parti yönetiminin halledeceği konular, ben parti yöneticisi değilim. Erdoğan’ın oyuna gelerek bu meseleleri bu kadar ayyuka çıkarmanın anlamı yok” dedi.

Genelkurmay’ın arşivleri açıklaması konusunda çağrıda bulunan Genç, şöyle dedi:

TAYYİP ERDOĞAN YİĞİTSE AÇIKLASIN

“Genelkurmay arşivleri açıklar. Tayyip Erdoğan yiğitse açıklasın, bakalım aslında, Dersim olaylarına katılan kişiler arasında geçen ben soru önergesi verdim, Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül’ün akrabaları var mı, yok mu? Ben bir öğreneyim. Çünkü bu harekete katılanların bir kısmı şöyle bir düşünce vardı, ‘hacca gideceğinize iki tane kızılbaş öldürün hacca gidersiniz’, o düşüncede insanlar o harekete katıldığı için o kadar insanlık dışı öldürmelere karıştılar. Açıklansın, açıkladıktan sonra o zamanki harekete katılan askerler kimlerdi, kimler değildir, yani bunları hepsini konuşuruz.”

HALLEDECEK OLAN GENEL MERKEZ'DİR

Parti içindeki tartışmalara yönelik olarak da Genç, “Parti içinde birtakım arkadaşlarımızın karşılıklı birtakım düşünceleri oldu. Bunları halledecek olan Genel Merkez’dir. Bu basında hep Tayyip’in paralelinde hareket etmesin” dedi.

KAYITLAR SENİN ELİNDE AÇIKLA

Başbakan’ı da eleştiren Genç, “Erdoğan geçen dönem seçimden önce dedi ki Dersim’de 20 bin kişi, 30 bin kişi, 40 bin kişi, 50 bin kişi katledildi, dedi. Bunu söyleyen Erdoğan, kim bu Başbakan. Sen bu ülkenin başbakanıysan benim devletim geçmişte katliam yaptı diyorsa evvela bunun hesabını ver kardeşim. 7 bin kişi mi öldürüldü, 30 bin kişi midir, 50 bin kişi mi, böyle bir sorumsuzluk olur mu, 20 bin, 30 bin, 40 bin gibi bir rakam hesabını ver arkadaş, kayıtlar senin elinde açıkla" dedi.

HERKES SAÇININ RENGİNİ GÖRSÜN

“Genelkurmay kayıtlarını açıklayalım” diyen Genç, “Ortada ne var ne yok hep ezbere konuşuyoruz. Hep kirli bilgi üzerinde konuşuyoruz. Bunları açıklayalım o zaman herkes saçının rengini görsün kardeşim” şeklinde konuştu. Bir basın mensubunun, “Metiner’in bir açıklaması var Sabiha Gökçen adını havalimanından alalım şeklinde” sözüne de Genç, “İktidar onlar, istediklerini de alsınlar. Ben bir şey demiyorum ki. Sabiha Gökçen’in Alevi olduğu da bir gazetede yazdı. Mesele Ahmet, Mehmet meselesi değil de” demekle yetindi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.