İşadamı Alpsoy'dan, Midyat Engelliler Derneği'ne Anlamlı Destek

İşadamı Alpsoy'dan, Midyat Engelliler Derneği'ne Anlamlı Destek

Midyatlı Hayırsever İşadamı Seyfettin Alpsoy, engelliler arasındaki birlik, beraberlik ve sosyal faaliyetlerin arttırılması amacıyla kurulan Midyat Engelliler Derneği'ne çok anlamlı bir destekte bulundu.

A+A-

Midyatlı Hayırsever İşadamı Seyfettin Alpsoy, engelliler arasındaki birlik, beraberlik ve sosyal faaliyetlerin arttırılması amacıyla kurulan Midyat Engelliler Derneği'ne çok anlamlı bir destekte bulundu. İşadamı Alpsoy, bir yandan engelli bireylere verdiği desteği sürdürürken Midyat'ta faaliyet gösteren Engelliler Derneği'nin hem ofisi hemde çeşitli etkinliklerin yapılabilmesi için yer tuttu.

Midyat'ta kurulduğu günden buyana çok az sayıda insanın destek verdiği Midyat Engelliler Derneği'nin uzun bir zamandır üyeleri için bir dernek merkez binası açma girişimleri, Midyatlı İşadamı Seyfettin Alpsoy'un desteğiyle gerçekleşti. İşadamı Alpsoy, dernek üyelerinin bir araya gelip çeşitli sosyal faaliyetler yapabileceği, kaynaşıp sohbet edebilecekleri bir ortamın oluşması için Seyitler Mahallesi'nde bir bina kiraladı.

Binanın tefrişat, temizlik, bakım onarım ve diğer giderlerini karşılayacak olan hayırsever işadamı Alpsoy, engelliler için düzenlenecek çeşitli etkinliklere de yine destek verecek. Her fırsatta engellilerin sorunlarının çözümüne destek sağlayan İşadamı Alpsoy, daima engellilerle birlikte olma gayretinde olacaklarını ifade ederek, engelli vatandaşları, sosyal hayata katmayı amaçladıklarını söyledi. toplumun, yılda bir gün değil her gün engelli vatandaşlara daha duyarlı olmasını isteyen Alpsoy, şu ifadeleri kullandı:

"Toplumsal hayat içerisinde sürekli bizden biri olarak değerlendirdiğimiz engelli kardeşlerimiz, yaşadığımız sosyal hayatın birer parçalarıdır. Onlarsız bir dünya düşünemediğimiz gibi bu dünyada mutlaka onların da yaşayabileceği ortamı oluşturmamız gerektiği gerçeğinin, toplumun tüm kesimleri tarafından ele alınması ve bu paralelde etkin hizmetlerin de gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Engelli dernekleriyle beraber olmaya, onların projelerini desteklemeye özen gösterdim, göstermeye de aynı şekilde devam edeceğim. Engelli kardeşlerimizin sosyal ihtiyaçlarının giderilmesi onların toplumsal hayata daha fazla sarılmaları anlamında elimizden gelen bütün desteği vereceğim. Engelli bireylerimiz daha güzel ortamlarda, üretim ve sosyal hayatın içinde olmasını arzu ediyoruz. Yeni Dernek binasının hayırlı olmasını diliyorum." 

Midyat Engelliler Derneği Başkanı Hikmet Olgaç da, hayırsever işadamı Seyfettin Alpsoy'a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Seyfettin abemiz, bu güne kadar her türlü desteği bizden esirgemedi. Şehrin tam ortasında bize dernek binası tahsis etti, yaptığı bu hizmetten dolayı kendisine minnettarız. Tüm üyelerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum. Bizler kaderin ve hayatın bir gerçeğiyiz. Tıpkı sağlıklı insanlar gibi." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.