İş dünyasına yeni patronlar geliyor

İş dünyasına yeni patronlar geliyor

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı, kendi işyerini kurma fikri olan 15 eski hükümlüye yönelik ‘uygulamalı girişimcilik’ kursu başlattı.

A+A-

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı, kendi işyerini kurma fikri olan 15 eski hükümlüye yönelik ‘uygulamalı girişimcilik’ kursu başlattı.

Midyat’ta, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan protokol ile girişimcilik eğitim programları kapsamında eski hükümlülere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi veriliyor.

Eğitim, Midyat Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü eğitim salonunda, 15 eski hükümlüye uygulanacak ve toplam 72 saatlik derslerden oluşacak. Ayrıca eğitim alanlar eğitim aldıkları günlerde 15 TL cep harçlığı ve iş kazası meslek hastalığı primi alacaklar.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, ilçede yeni işyerlerinin açılması, girişimci ruhunu cesaretlendirme ve devamlılığını sağlamak için verilen eğitimin hayırlı olmasını diledi.

Gerçekleştirilen girişimcilik eğitimi ile eski hükümlülerin toplum ile bağlarının yeniden kurulacağını belirten Küçükyumuk, hükümlülerin hayatlarını idame ettirerek, toplum ile barışık üretici bireyler olmalarının hedeflendiğini söyledi. Kalkınmanın temelinde girişimci gücünün bulunduğunu vurgulayan Küçükyumuk, bu tür projeler sayesinde suç ile mücadele konusunda da önemli mesafelerin alınacağını ifade etti.

Girişimcilere önce eğitim sonra destek

Sosyal sorumluluğun gereği olarak böylesi bir projeye imza attıklarını belirten Proje Koordinatörü Veysi Gültekin, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ programlarına katılanların iş kurma ve yönetme, iş planı hazırlama, pazarlama planı hazırlama gibi konularda eğitimler aldıklarını söyledi.

Gültekin, eğitime ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti:

İstihdamı artırmak ve girişimciliği desteklemek amacıyla iş dünyasına 15 yeni müteşebbis kazandırmayı hedefliyoruz. Bu eğitim sürecinde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı, üretim planı oluşturulması ve finans planı yapılması gibi bir işletme sahibinin ihtiyacı olduğu konular uzman eğitimcimiz tarafından işlenecek. Ümit ediyoruz ki eğitim sonrasında girişimcilik ruhuna sahip kursiyerlerin hem bilgi hem de motivasyon seviyesi en üst noktaya ulaşacak. Kendi işini kurmak isteyen kişilerin ihtiyacı olan maddi destek ise bu kursu tamamlayanlara KOSGEB tarafından sağlanacak. Girişimcilerin projeleri kabul edildiği takdirde 27 bin liraya kadar geri ödemesiz, 70 bin liraya kadar da geri ödemeli destek verilecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.