
Gerçeği Aratmadı
Midyat Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi'nde Sivil Savunma Kulübü tarafından Yangın ve Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi.
Midyat Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi'nde Sivil Savunma Kulübü tarafından Yangın ve Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi. Midyat Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi bahçesinde Okul Müdürü Murat Kaya ve Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmeni Mahmut Ziya Özen’in koordinatörlüğünde Mardin Büyükşehir Belediyesi Midyat İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin desteği ile yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi.
Yapılan yangın tatbikatı ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Murat Kaya, bu tür tatbikatların amacının öğrencilerin yangın anında daha bilinçli hareket etmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Gerçektende önemli bir husus. Günlük yaşamda hepimiz, günün farklı yerlerinde farklı durumlarda böyle bir yangın durumu ile karşı karşıya kalabiliriz. Bunun bilgisine kimimiz sahibiz kimimiz de gerçektende sahip değiliz. Bugün burada yangının küçük bir örneğini yaşayacağız. Bu konuda itfaiyeci arkadaşlarımız bir yangın esnasında yapmamız gerekenler ile ilgili bilgilendirme yapacaklar. Tatbikatın düzenlenmesinde emeği geçen itfaiye ekiplerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
İTFAİYEDEN TATBİKAT
Konuşmanın ardından düzenlenen yangın tatbikatında ilk olarak okulda mahsur kalan öğrencinin okuldan çıkarılması için itfaiye merdiveni öğrencinin bulunduğu kata yükseltilerek, burada bulunan öğrenci itfaiye ekipleri tarafından aşağıya indirildi.
Tatbikatın sona ermesinden sonra Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Arama Kurtarma Midyat Şube Müdürü İhsan Astan tarafından öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, alınacak tedbirler ve yangın söndürme metotları anlatıldı.Tatbikatta okul alarmının çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı.
Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş de önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.