Gençlerle Buluşma

Gençlerle Buluşma

Midyat İşadamları Derneği tarafından gençlere yönelik sohbet programı düzenlendi.

A+A-

Midyat İşadamları Derneği tarafından gençlere yönelik sohbet programı düzenlendi.

Midyat İşadamları Derneği'nin Cumhuriyet Bulvarı'nda bulunan yönetim binasında gerçekleşen programda Midyat İşadamları Derneği Başkanı Abdulhakim Kaya, gençlerle sorulu cevaplı sohbet etti, bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Gençlere tecrübesiyle önemli bilgiler paylaşan Başkan Kaya, eğitim ve güncel meseleler üzerine samimi bir sohbet gerçekleştirerek gençlere önemli tavsiyelerde de bulundu. Başkan Kaya, sohbette yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

"Sevgili gençler, hayatı daha anlamlı kılan birkaç şey var; Allah’a ve indirdiklerine inanmak, kalıcı hedef sahibi olmak, hiçbir şekilde ümitsizliğe kapılmamak, zamanı iyi değerlendirmek, okumak, araştırmak, baktığını görmeyi bilmek. Başarıdan şımarmamak, başarısızlık karşısında yıkılmamak için de inanç lâzımdır. Osman Gazi’nin hedefi devlet olmaktı, hedefine kilitlendi ve devlet oldu. Fatih’in hedefi Bizans’ı İstanbul yapmaktı, hedefine kilitlendi ve istediğine ulaştı. Yavuz’un hedefi 'İttihadı İslam'ı (İslam birliği) sağlamaktı. Halifeliği aldı, birliği kurdu. Peki, sizin hedefiniz nedir, hedefiniz nerededir, Ona nasıl ulaşacaksınız? Şunu asla unutmayın hem hedefiniz meşru olmalıdır, hem de sizi hedefe ulaştıracak vasıtalar. Aksi takdirde handikaba düşer, kendi kendinizi harcarsınız. Tüm hayallerinizi dünya hayatıyla sınırlamayın. Ebediyet için yaratılmış ve cennet vaat edilmiş insanın, dünya ile kendini sınırlaması doğru olmaz. Hedefiniz hem dünyayı kuşatmalı, hem de dünya ötesine taşmalı. O zaman hedefiniz ebedileşirken, siz abideleşirsiniz. Birkaç sene sonra bazılarınız memleketin yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Ama siz, bu yüzden önemli değilsiniz. Yönetici olmasanız da önemlisiniz, üniversiteyi kazanamasanız, bitiremeseniz de önemlisiniz, sınıfınızı geçemeseniz de önemlisiniz, başarılı olamasanız da önemlisiniz. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz ve sizi çok seviyoruz."

Gençlerin ilgi ile dinledikleri sohbetin ardından yapılan ikramlar ve akabinde gençlere verilen hediyeler ile program son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.