
Gece ayrı, gündüz ayrı doldu! Türkiye’nin her yerinden Midyat’a akın ediyorlar
Mardin'in Midyat ilçesinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turist akını yaşandı. İlçede gündüzleri yaşanan turist yoğunluğu gece geç saatlere kadar sürüyor.
Mardin'in Midyat ilçesinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turist akını yaşandı. İlçede gündüzleri yaşanan turist yoğunluğu gece geç saatlere kadar sürüyor.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Mardin'in Midyat ilçesinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turist akını yaşandı. İlçede gündüzleri yaşanan turist yoğunluğu gece geç saatlere kadar sürüyor.
Ezan ve çan sesinin birbirine karıştığı, farklı kültürlerin binlerce yıldır kardeşçe yaşadığı medeniyetler beşiği, dillerin, dinlerin, kültürlerin ve sanatın buluşma noktası Midyat İlçesi, Ramazan Bayramı'nda turist akınına uğradı. Her yıl ağırladığı turist sayısı bakımından tarih, inanç ve kültür turizmi merkezlerinden biri olan 'Dinler ve Diller Diyarı' diye anılan Midyat İlçesi, bayram tatili için tur düzenleyen yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.
Binlerce yıldır İslam, Hıristiyanlık, Ezidilik inançlarının ve Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice dillerinin buluşma noktası olan ve tarihi yapılarla açık hava müzesini andıran kadim şehir Midyat, Ramazan bayramında turistlerin uğrak yeri oldu. Ortadoğu Süryanilerinin merkezi durumunda bulunan, farklı inanç ve kültürlerden insanların binlerce yıldır bir arada yaşadığı dinler ve diller şehri Midyat, Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.
9 günlük bayram tatili fırsat bilen çok sayıda yerli ve yabancı turist, tatilini deniz ve kumsallarıyla meşhur tatil bölgeleri yerine tarih ve kültürle iç içe 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip birçok medeniyete beşiklik eden Midyat'ta geçiriyorlar. Tatil süresince günlük 15 bini aşan turistin ziyaret ettiği Midyat'ın tarihi kiliseleri, camileri ve konakları gezen turistler, ayrıca Süryani telkari ustalarının bulunduğu gümüşçüler ve yöresel ürünler çarşısından alışveriş yapıyor.
Avrupa ülkelerinin yanı sıra özellikle İstanbul, Çarom, Ordu, Trabzon, İzmir, Balıkesir, Adıyaman, Hatay, Adana, Antalya, Mersin ve Ankara'dan gelen turistler, tarihi mekanları geziyorlar. Turistler, bir yandan mistik atmosferin tadını çıkartıyor, bir yandan da özellikle filmlerin çekildiği tarihi mekanlarda cep telefonlarıyla bol bol selfie, her köşenin ve ayrıntının fotoğrafını çekip gezilerini ölümsüzleştiriyorlar. Yöresel şal bağlayan turistler, ellerine ve yüzlerinde de yöresel dek (kına) yapıyorlar.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.