Eskisi Yıkıldı, Yenisi Yapılacak

Eskisi Yıkıldı, Yenisi Yapılacak

Midyat’ta 1968 yılında hizmete açılan Orman İşletme Şefliği’nin eski binası yıkılıp yerine yeni bina yapılacak.

A+A-

Midyat’ta 1968 yılında hizmete açılan Orman İşletme Şefliği’nin eski binası yıkılıp yerine yeni bina yapılacak. Arsa karşılığı inşaat projesi kapsamında Mardin Orman İşletme Müdürlüğü’nce ihalesi sonuçlandırılan Midyat Orman İşletme Şefliği’nin yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları başladı. 

Yunus Emre Mahallesi İskenderun Caddesi’nde 66 yıldır hizmet veren Midyat Orman İşletme Şefliği’nin eski hizmet binası ile yanında bulunan 6 adet lojman yıkılıp yerlerine yenisi yapılacak. Bir yıl sürecek inşaat sonunda bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilecek 6 katlı binada 4 adet daire, misafirhane ve hizmet binası yer alacak. 

Mardin Orman İşletme Müdürlüğü’nce, Orman Genel Müdürlüğü’nün de oluru alınarak ihaleyi kazanan firmaya yaptığı iş karşılığında Mardin merkezde bulunan 4 bin 300 metrekare devlet arazisi tahsis edilecek. 

Yeni hizmet binası ile ilgili açıklama yapan Midyat Orman İşletme Şefi Süleyman Kızıl, eski binanın artık ihtiyaca cevap vermediğini belirterek, “Projenin tamamlanmasıyla Midyat’a modern bir hizmet binası kazandırılacak. Bu çalışma Midyat için büyük bir başarıdır. Binamız eski olduğundan günümüz çalışma koşullarına elverişsizdi. Hem mevcut personelimiz hem de yeni atananlar ile birlikte genişleyen çalışan kadromuzun hizmet üretebilecekleri yeterli alanları yoktu. İnşallah yeni binamız ile birlikte daha verimli çalışma koşulları yaratılıp Midyat halkına en üst seviyede hizmet vereceğiz. Midyat gibi büyük bir şehirde, yörenin mimarisine uygun olarak yapılacak olan binamız günümüz modern şartlarına da uygun olacak. Binamız şimdiden hem personelimize hem de halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu. 

Temel kazma işlemi devam eden yeni hizmet binası inşaatı projesi Özkip İnşaat firması tarafından 2015 yılının Aralık ayında tamamlanacak. Öte yandan, Midyat Orman İşletme Şefliği'nin yeni hizmet binası inşaatı tamamlanıncaya kadar Midyat Kaymakamlığı'nca tahsisi edilen Maliye Lojmanları altında bulunan işyerlerinde hizmet verecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.