Engelli ve Kimsesizlere Kol Kanat Gerecek

Engelli ve Kimsesizlere Kol Kanat Gerecek

Midyat’ta, engelli ve kimsesiz çocuklar için yatırılan “48 kişilik Engelsiz Yaşam Merkezi" bitme aşamasına geldi.

A+A-

Engelli ve kimsesiz çocukların yaşam kalitesinin arttırılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Midyat’ta "Engelsiz Yaşam Merkezi" yapılıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Mardin Yolu Üzeri Matiat Otel mevkiinde yaptırılan “48 kişilik Engelsiz Yaşam Merkezi” bitme aşamasına geldi ve 2015 yılı itibariyle hizmete açılması bekleniyor.

‘ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ 2015'TE HAZIR'

İnşaatı devam eden sosyal tesis ile ilgili açıklama yapan Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, “Şuanda inşaat çalışmasına devam edilen sosyal tesisin çok amaçlı kullanılması düşünülüyor, bu nedenle daha net bir karar verilmiş değil. Buranın kimsesiz çocuklara ve bakıma muhtaç engellilere tahsis edilmesi gibi de bir planlama var. 2015 yılı içerisinde inşaatının tamamlanması ve hizmete girmesini bekliyoruz. Bu merkezin Midyat’ta kurulması için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ben şimdiden bu merkezin ilçemize ve engelli ve kimsesiz çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunuyorum.” diye konuştu.

‘BU TÜR KURUMLAR BİZE GÜVEN VERİYOR’

Yapılan çalışmadan engelli vatandaşların memnuniyet duyduğunu açıklayan Midyat Engelliler Derneği Abdulhakim yıldız ise, tesis ile ilgili olarak şunları söyledi:

Engelliliğin toplumun bir gerçeği olduğunu unutmamız gerekir. Devletimizin gücü, bu alanda yetişmiş uzmanlarımız ve yeni fiziki mekanlarla engellerin en az seviyeye indirilmeye çalışılması önemlidir. Başımıza ne gelirse, zor günlerimizde bize destek verenlerin olacağını bilmemiz, sorunlarımız için başvuracağımız kurumların olduğunu bilmemiz bizi rahatlatır, güven verir. Bu çalışmaya destek verenlere ve yapılmasında katkısı olanlara teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum