
‘Dünya Kudüs Günü’ Midyat’ta Anıldı
Midyat'taki STK temsilcileri tarafından ‘Dünya Kudüs Günü’ kapsamında bir basın açıklaması yapıldı.
Midyat’ta faaliyet gösteren bir grup Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi tarafından ‘Dünya Kudüs Günü’ kapsamında bir basın açıklaması yapıldı.
Estel Atatürk Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasını grup adına okuyan Muhallemi Arap Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulvahap Sağlam, Kudüs’ün sıradan bir mekan olmadığına dikkat çekerek, iki milyarlık Müslüman nüfusa rağmen kutsal Filistin topraklarının esaretinin hepimiz için utanç verici olduğunu söyledi.
Sağlam, şunları kaydetti:
“Bugün tüm İslam dünyasının yıllardır kutladığı Dünya Kudüs günü. Ramazan ayının son Cuma günü olarak kabul edilen dünya Kudüs gününün amacı; işgalci siyonist İsrail devletinin işgali altındaki Mescidi Aksa ve tüm Filistin topraklarının özgürlüğünü tüm dünya Müslümanları için hedef kabul etme günüdür. Bu vesileyle tüm inananların dünya Kudüs gününü tebrik ediyoruz. 80 yıla yakın ve iki milyarlık Müslüman nüfusa rağmen kutsal Filistin topraklarının esareti hepimiz için utanç vericidir. Bunu da böyle bilelim. Siyonist İsrail devletinin orta doğuda inşa edilmesinden bu yana maalesef Müslüman coğrafyasında kan ve gözyaşı hiç eksik olmamıştır. Burada bilinçli olarak işbirlikçiler tarafından oluşturulmaya çalışılan yanlış bir algıya da değinelim. Filistinliler topraklarını asla pazarlık konusu yapmamış, direnişi ile takdir edilen özgürlüğüne düşkün bir halktır ve unutmayın o kutsal yerler sadece Filistinli Arapların değil Sünni’si ve Şiisi’yle Kürdüyle Arabıyla Türkmeni ile Peştusuyla kısaca tüm Müslümanların ve insanlığın ortak mirası olan topraklardır.”
Basın açıklamasının ardından İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atan grup üyeleri, daha sonra dağıldı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.