Dershane öğrencilerinden anlamlı davranış

Dershane öğrencilerinden anlamlı davranış

Midyat Final Dershanesi, öğretmen, öğrenci ve personeli Kızılay’a toplu kan bağışında bulunarak örnek davranış sergiledi.

A+A-

Tek kaynağı insan olan kan için Final Dershanesi, örnek bir çalışmayı organize ederek, Diyarbakır Kızılay Bölge Kan Merkezi’ne destek amaçlı kan bağışında bulundular.

Dershanede stant açan Kızılay çalışanları, dershane öğrencileri ve öğretmenlerinden 44 ünite kan bağışı topladı. Kan verenlere kaybettikleri sıvının dengelenmesi adına meyve suyu ve bisküvi ikram edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kızılay Derneği Midyat Şube Başkanı Murat Aykat, düzenli kan bağışı yapmanın önemini vurgulayarak, “Kan vermek hem sağlık açısından hem de topluma faydalı olma yönünden çok önemli bir hizmettir. Bir kişinin verdiği kan 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Bence herkes bir ünite kan vererek hiçbir şey kaybetmez, aksine bir hayat kurtarır. Herkesi kan vermeye davet ediyorum. Kan bağışı kampanyasına katılan tüm öğretmen, öğrenci ve personele duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim.” dedi. 

ÖĞRENCİLERE HEMOGLOBİN TARAMASI

Öğrencilerin demir eksikliği tespiti için hemoglobin taramasının da yapıldığını ifade eden Aykat, “Kan bağışı kampanyası çerçevesinde öğrencilerin demir eksikliği tespiti için hemoglobin taraması yapıldı. Özellikle kız öğrencilerde yüksek oranda Anemi (Kansızlık) tespit edildi. Bu durum öğrencileri gerek fiziksel gerekse de kronik anlamda birçok yönüyle olumsuz etkilemektedir. Bu konuda öğrencilere özellikle ilaç tedavisine ek olarak bir diyetisyen tarafından dengeli ve demir ağırlıklı beslenme konusunda eğitim verilmesi gerekmektedir. Bunun için bizler Midyat Devlet Hastanesi ile birlikte öğrencilere Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YG) sonrasında eğitim vermeyi planlıyoruz.” diye konuştu. 

KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Sosyal sorumluluk kapsamında Kızılay’ın kan bağış kampanyasına katıldıklarını ifade eden  Final Dershanesi Rehber Öğretmeni Muhitin Elbi de, “Kızılay, bizler gibi gönüllü kan bağışlayanlar sayesinde ülkemizin kan ihtiyacını büyük ölçüde karşılıyor. Kan bağışı ile insanların hayatlarının kurtarılması kadar sağlığımıza da ciddi katkılar yapıyoruz. Kan Bağışı Kampanyasını Organize eden personelimiz Binnaz Kaynak, dershanemizde eğitim gören öğrencilerimiz ve onların değerli öğretmenlerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

foto-galeri-icon.png

Kan Bağışı Kampanyası Organizatörü Binnaz Kaynak ise, “Bizimde aracılık ettiğimiz bir etkinlikte bir kişinin canı kurtulsa bu bizleri mutlu eder” diye konuştu. Kan bağışında bulunan öğrenciler de kan vermenin mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum