Delegelerle biraraya geliyor, projelerini anlatıyor

Delegelerle biraraya geliyor, projelerini anlatıyor

Midyat’ta Ziraat Odası Başkanlığı seçim hazırlıkları devam ediyor.

A+A-

Midyat’ta Ziraat Odası Başkanlığı seçim hazırlıkları devam ediyor.

Midyat Ziraat Odası Başkan adayı Abdulhalim Gümüş, yeni seçilen oda delegeleri ile bir araya geldi.

Genç ve vizyon sahibi kimliği ile dikkat çeken Midyat Ziraat Odası Başkan adayı Abdulhalim Gümüş, Şubat ayında odanın yeni yönetim kurulunun belirleneceğini belirterek, projeleriyle çiftçinin isteklerine cevap verebilecek bir aday olarak seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

Yapılacak oda başkanlığı seçimlerinin adil, demokratik bir şekilde geçmesini dilediğini beliren Gümüş, “Cenabı Allah’tan, çıktığımız bu yolda, bizleri başarıya ulaştırmasını, köylerimize, köylerimizde yaşayan insanımıza ve siz değerli delegelerimize, faydalı hizmetler yapmayı nasip etmesini diliyorum. Ben hiç kimseyle, kavga etmek için aday olmadım, Hiç kimseyle şahsi sorunumda yok. Tek düşüncemiz, siz değerli dostlarımla birlikte, köylerimizde yaşayan insanımıza, nasıl hizmet ederiz, neler yapabiliriz, bunları düşünerek aday oldum.” dedi.

“ÇAĞIN GETİRDİĞİ YENİLİKLERLE HİZMET EDECEĞİZ”

Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen belde ve köylerdeki mahalle muhtarları, çiftçiler ve delegeler ile biraraya geldiğini aktaran Gümüş, şöyle konuştu:

Yıllardır çiftçi kardeşlerimizle alışveriş yapıyoruz ekmeğimizi onlardan kazandık ve kazanmaya da devam ediyoruz. Şimdi onlara projelerimizle en iyi hizmeti sunmak için oda başkanlığına aday oldum. ‘Köylü milletin efendisidir’ sözüne istinaden yapacağımız çalışmalarda bu ilke ile çalışıp odamızı günün şartlarına uygun bir şekilde dizayn edip, çağın getirdiği yeniliklerden Midyatlı çiftçilerimizin de yararlanmasını sağlayacağız.” 

“MİDYAT’IN EN BÜYÜK HAZİNESİ TOPRAĞIDIR”

Gümüş, Midyat çiftçisinin hak ettiği değeri görmediğini ifade ederek, “Öncelikle şunu söylemek isterim ki yaklaşık 5 bin üyesi olan ve bunların hemen hemen tamamının aktif olarak çiftçilik yapan vatandaşlarımız varken, Ziraat Odası’nın daha dinamik ve geleceğe dönük projeleri olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda ben ve yönetim listemizdeki arkadaşlarımız yenilikçi ve gelişimci bir anlayış besliyoruz. Midyat’ın da bu anlamda buna ihtiyacı var. Çok planlı ve dinamik çalışmalar ile ilçemiz tarım üretim kenti olabilir. Çünkü Midyat’ın en büyük hazinesi toprağıdır. Bu topraklardan zenginlik fışkırıyor ama önemli olan çapayı vurabilmek. Biz genç ve dinamik bir yapı ile Midyat’ta üyesi bu kadar fazla olan ve belki de ilçemizde en fazla üyeye sahip bir sivil toplum kuruluşu olan Ziraat Odası'nın Mardin genelinde faaliyetler göstermesini, çiftçinin, kaliteli ürün, verimli ürün, elde etmesini sağlamak olmalıdır. Tam da bu noktada Toptepe Mahallesi ne hizmeti alıyorsa aynı şekilde Düzgeçit Mahallesi de aynı hizmeti almalı, Alagöz Mahallesi hangi değeri ve samimiyeti görüyorsa aynı şekilde Taşlıburun, Kartmin veya Ziyaret’teki çiftçilerimiz de aynısı hissetmelidir.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum