
DARGEÇİT'E İKİ DEV KÜLTÜR YATIRIMI
Ak Partili Dargeçit Belediyesi'nin 4,5 Milyon Tl'lik İki Dev Kültür Yatırımı Tamamlandı
Ak Partili Dargeçit Belediyesi'nce, 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan Düğün Salonu ve Çok Amaçlı Kültür Salonunun yapımı tamamlandı.
Dargeçit Belediyesi, kentte sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesine olanak tanımak için 500 kişi oturma kapasite 1500 kişilik Düğün Salonu ve 400 kişilik Çok Amaçlı Kültür ve Sanat Salonunu 4,5 Milyon TL'lik yatırımla şehre kazandırdı.
Özgün mimari yapısıyla ilçede bir benzeri bulunmayan iki kültür yatırımı 12 ay kesintisiz hizmet verecek. Düğün Salonu'nda, düğün ve nişan gibi bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Çok Amaçlı Kültür ve Sanat Salonu ise sahne ve ses sistemiyle seminer, konferans, tiyatro ve konser programlarına elverişli bir şekilde dizayn edilmiş durumda.
Mutfağı ve dinlenme alanları da bulunan salonda sergi, gösteri, eğitim seminerleri ve sosyal içerikli toplantı gibi bir çok etkinlik için ideal bir mekan olarak hizmet verecek. Dargeçit Belediye Başkanı Cüneyt Aksoy, beraberinde Dicle Kalınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve belediye personeli ile birlikte yapımı tamamlanan Düğün Salonu ve Çok Amaçlı Kültür ve Sanat Salonu'nda incelemelerde bulundu.
Dargeçit Belediye Başkanı Cüneyt Aksoy, yaptığı açıklamada, "İlçemize kazandırdığımı iki dev yatırımımız şehrimizin sembolü oldular. Bu iki alanda büyük bir eksiklik vardı, şükürler olsun bunları gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. daha önceden düğünlerini yapabilmek için vatandaşlarımız ya Midyat'a yada Mardin'e gitmek durumunda kalıyorlardı. artık ilçelerinde düğünlerini yapacaklar. bir de kültürel ve sanatsal ve diğer toplantılar içinde çok amaçlı bir kültür salonu kazandırdık. Bu iki yatırımın bedeli 4,5 milyon TL'dir. sadece bu yatırımlarla yetinmeyeceğiz. hem ilçe merkezimizin hem de kırsal mahallelerimizin ne tür ihtiyaçları varsa, peyderpey bunları tamamlayacağız. elimizden geldiği kadar halkımıza hizmet edeceğiz. inşallah güzel günler, mutlu ve huzurlu günler halkımızın önündedir" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.