
Çocuklar sirk gösterisi ile doyasıya eğlendi
Midyat'taki çocuklar için İtalya, Fas ve Fransa gibi değişik ülkelerden gelen sirk sanatçıları tarafından gösterilerde bulunuldu.
Midyat'ta çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen akrobasi sirk gösterisine yoğun ilgi gösterildi.
Midyat'taki çocuklar için İtalya, Fas ve Fransa gibi değişik ülkelerden gelen sirk sanatçıları tarafından gösterilerde bulunuldu.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, UNICEF, Mardin Gençlik ve Kültür Evi ile Türkiye Kalkınma Vakfı iş birliği ile uygulanan "Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Projesi" kapsamında Midyat'taki okulların bahçesinde söylenen şarkılar ile sergilenen oyunlarla öğrenciler ilk defa gördükleri akrobasi gösterileri karşısında büyük bir heyecan yaşayarak doyasıya eğlendiler.
Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Vali Kemal Nehrozoğlu ve Kocatepe İlk ve Ortaokullarında gerçekleştirilen proje kapsamında, çocukların kişisel gelişimine, motor becerilerine katkı sunmak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen gösterilerin sonunda sirk sanatçıları uzun süre alkışlandı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.