
Çocuklar İçin Çamurdan Oyuncak Yapmayı Öğreniyorlar
Doğadan İlham Alan Kız Öğrenciler, Çocuklar İçin Çamurdan Oyuncak Yapmayı Öğreniyorlar...
Midyat'ın farklı köylerinden gelerek ilçe merkezinde bulunan lisede eğitim alan kız öğrenciler, çocukları daha sağlıklı oyuncaklarla buluşturmak için çamurdan oyuncak yapmayı öğreniyorlar.
Midyat'ta Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kanserojen madde içeren plastik oyuncaklara "hayır" diyerek, seramik, kil ve çamurdan oyuncak yapmayı öğreniyor. Okulun Öğretmenlerinden Büşra Kaygusuz, önümüzdeki yıl ana okullarında görev alacak kız öğrencilerine çamurdan oyuncak nasıl yapılır eğitimi veriyor.
Doğadan ilham alan kız öğrenciler, anasınıfı yakındaki çocukları daha sağlıklı oyuncaklarla buluşturmak için atık malzemelerden elde ettikleri seramik, kil ve çamurdan yaptıkları oyun hamuruyla hayal güçlerini de kullanıp kendi oyuncaklarını yapmaya başladılar.
Okul Müdürü Turgut Mete, yapılan bu çalışmadan dolayı öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.
Verilen eğitim ile çocukların hem eğlenceli ve güzel vakit geçirmesi hem de doğal ve zararsız ürünlerle eğitilmesine katkı sağlanması amaçlandığını söyleyen Öğretmen Büşra Kaygusuz, "Günümüzde yapaya çok fazla bir dönüş oldu, ama velilerin istediği çocuklarının doğala dönmesi, doğa ile iç içe doğal malzemelerle ürünler ortaya çıkarmasıdır. Bizim de amacımız öğrencilerimize hazır oyun hamuru aldırıp materyaller ortaya çıkarması değil, doğadan ürünlerle, çamurdan, kilden, kendi hamurlarını üretip kendi ürünlerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.