Amaç Fransız kalmamak

Amaç Fransız kalmamak

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin birinin oynanacağı bu akşam bir karşılaşma daha var. Şampiyonlar Ligi'nde Trabzonspor deplasmanda Lille'le karşılaşacak.

A+A-

Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Trabzonspor son maçında bugün Fransa’nın Lille ekibiyle deplasmanda karşı karşıya gelirken Bordo-Mavililer tarihinde ilk kez katıldığı grup maçlarında bir üst tura yükselerek bir ilki daha gerçekleştirmek istiyor. 10 puanlı Inter’in ilk sırada bitirmesinin kesinleştiği grupta 6 puan ile ikinci sırada yer alan Karadeniz ekibi, son maçlar öncesi 5’er puanla arkasından gelen Lille ve CSKA’nın önünde mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.

Lille deplasmanında kazanması halinde gruptan çıkacak Trabzonspor’a, CSKA Moskova’nın Inter’i deplasmanda yenememesi halinde beraberlik yetecek. Karadeniz ekibi, grubu üçüncü sırada tamamlaması halinde ise yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Şener stattan izlemeyecek
Lille Metropole Stadı’nda oynanacak ve 21.45’te başlayacak karşılaşmayı, Portekizli Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia yönetecek. Trabzonspor’da, uzun süredir sakatlıkları bulunan Vittek ve Tayfun ile statü gereği Avrupa Kupası maçlarında forma giyemeyen Volkan Şen takımda yer alamayacak.

Bu arada kafileden önce Fransa’ya gelen Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, yasalara saygılı olduğunu belirterek, Lille karşılaşmasını tribünden izlememe kararı aldı. Şener, ‘Şike soruşturması’yla ilgili ise “Aziz Bey’e 50 ila 169 yıl, öbür tarafta biri öbürünün boğazını kesiyor 24 yıl. Ben hukukçu değilim ama vicdanen pek uymuyor” ifadelerini kullandı.

Karşılaşma öncesinde basın toplantısı düzenleyen Şenol Güneş, Devler Ligi’ne figüran olmak için gelmediklerini ve bunu da 6 puan alarak gösterdiklerini belirtip “Lille karşısında avantajlı durumdayız. Kazanan gruptan çıkacak, beraberlikte ise Lille’in umudu yok. Maç sonunda gruptan çıkmış bir takım olarak buradan ayrılmak istiyoruz” dedi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.