Açık Havada Kitap Okuma Etkinliği
Kız Meslek Lisesi’nde, eğitim ve öğretim akademik başarının temeli olan “Kitap Okuma Saati” uygulaması başlattı.
Midyat Kız Meslek Lisesi’nde, eğitim ve öğretim akademik başarının temeli olan “Kitap Okuma Saati” uygulaması başlattı. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, öğrencilere öğle aralarında okul bahçesinde 40 dakika kitap okuma etkinliği başlatıldı. Etkinlikte öğrenciler Türk ve Dünya Klasikleri, dergi ve güncel kitapları okuyor.
Düzenledikleri kitap okuma etkinliği hakkında bilgi veren Okul Müdürü Zekeriya Atilla, yönetim olarak aldıkları karar doğrultusunda, öğrencilerin her gün öğle arası 40 dakika kitap okuduklarını söyledi. Öğrencilerin, öğle yemeğinden sonra kitap okuduklarını belirten Atilla, ‘Kitap okuyoruz’ etkinliği ile amaçlarının kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisine dikkat çekmek olduğunu söyledi.
‘KİTAP OKUMA KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRMEK’
Bu yaşlarda edinilen kitap okuma alışkanlığının ömür boyu devam edeceğini söyleyen Atilla, “Aslında en önemli eğitim kitap okumanın öneminin kavranmasıdır. Amacımız öğrencilerimizi kitap okuma konusunda bilinçlendirmek ve kitap okumayı sevdirmektir. Kitap okuma alışkanlığı kazanan bir kişi her zaman başarılı olur. Tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin olabildiğince katılımını sağlayarak bir süredir kitap okuma etkinliği yapıyoruz. Çok ilgi gören bu etkinliğimizle ülkemizin ortak sorunu olan okuma sorununa bir nebze olsun dikkat çektiğimizi düşünüyoruz. İlk günlerde 5-10 sayfa okuyan öğrenciler zaman içinde daha fazla sayfaya ulaşıyor. Düzenli okuma alışkanlığı kazanıldıktan sonra herhangi bir kontrol olmasa da öğrenciler için kitap okuma vazgeçilmez bir alışkanlık haline geliyor. Biz de bunu amaçlıyoruz” dedi.
‘ZENGİN KELİME DAĞARCIĞINA SAHİP OLURLAR’
Bu etkinlik ile öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmesinde en öncelikli alternatif olmasının hedeflendiğini belirten Atilla, “Bu uygulamayla her öğrenci haftada en az bir kitap okuyarak alışkanlık kazanmakta ve hem Türkçenin güzel kullanımı hem de eğitimin kalitesi açısından da olumlu yansımaları olacağını düşünüyoruz. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırıyor. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmakta. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırıyor.” diye konuştu.
‘OKUMAYAN İNSAN CAHİL KALIR’
Kitap okuma etkinliğine katılan öğrenciler Kübra Köz, Zeynep Doğan ve Nazlı Arı ise, “Çok güzel bir etkinlik. Değerli zamanımızı boş geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendiriyoruz. Herkes mutlaka kitap okumalıdır. Okumayan insan cahil kalır. Kitapsız büyüyen çocuk, susuz yetişen ağaca benzer. Yürümek nasıl bedenimize iyi geliyorsa kitap okumak da ruhumuza iyi geliyor. Bir başkasının yazdığı ve düşüncelerini dile getirdiği kitabı okumak bize farklı bir bakış açısı kazandırıyor.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.