RAMAZAN’DA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

Ramazan ayı ile birlikte sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan çiğ köfteye olan rağbet satıcılarında yüzünü güldürdü.
Geleneksel mutfağın lezzetlerinden olan çiğ köfte, Ramazan ayı boyunca vatandaşların iftar sofralarını süslüyor. Midyatlıların çoğu Ramazan ayı boyunca iftar sofralarından çiğ köfteyi eksik etmiyor.Bazı vatandaşlar evlerinde çiğ köfte yapmayı tercih ederken, bazıları da iftardan önce hazır satın alıyor.
Ramazan ayı ile birlikte sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan çiğ köfteye olan rağbet satıcılarında yüzünü güldürdü.
Ramazan ayında iftar sofralarının çiğköftelerle süslendiğini belirten OSES Çiğköfte Salonu işletmecisi Abdurrahim Akbulut, Ramazan ayında satışlarının yüzde 100 oranında arttığını söyledi.
Midyat’ın en büyük caddesi olan Cumhuriyet Bulvarı üzerinde Sadık Künefe karşısında bulunan çiğ köfte salonu işletmecisi Akbulut, Ramazan ayında işlerinin beklediklerinden daha iyi olduğunu ifade ederek, Ramazan ayı nedeniyle satışa çıkardıkları çiğköftenin, adeta kapışıldığını vurguladı.
Ramazan ayı bereketinin işlerine de yansıdığını söyleyen Akbulut, “Genel olarak işlerimiz şu anda gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Ramazan ayında birçok vatandaş tadımlıkta olsa sofrasında çiğköfte bulunduruyor. Vatandaşlar çiğ köfteyi özellikle iftar saatine doğru evine giderken yol üzerinde alarak gidiyor” dedi.
ÇİĞ KÖFTE TALEBİ RAMAZAN AYINDA ARTTI
Ramazan her zaman olduğu gibi bu yıl da bütün bereketiyle birlikte geldiğini kaydeden Akbulut, şöyle konuştu:
“Çiğ köfte satışlarımız Ramazanla birlikte ikiye katlandı diyebiliriz. Ramazan ayında çiğköfteye rağbet artınca bizim de işlerimiz gayet iyi oluyor. Diğer aylarda, yarım ve tam porsiyon olarak vatandaşa sunduğumuz çiğ köfte tabaklarından 150 adet hazırlarken, Ramazan ayında bu oran 350’ye çıktı. Tabi vatandaşlar akşama kadar aç kalıyor ve canı bütün lezzetleri tatmak istiyor. Bu da satışlarımıza olumlu yansıdı. Çiğköftelerimizin yarım porsiyonu 5 lira, tam porsiyonu 10 lira ve kilosunu da 20 liraya satıyoruz”
Vatandaşların çiğ köfte alırken dikkat etmesi konusunda da uyaran Akbulut, “Ramazan çiğ köftecilerine vatandaşlarımız dikkat etmeli. Tezgahlarda satılan ürünlerin hijyen olup olmadığı son derece önemli” diye uyardı.
“RAMAZAN AYININ OLMAZSA OLMAZI”
Çiğ köfte alan vatandaşlardan Bünyamin Yıldız ise, Çiğköftenin özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Ramazan ayında her gün çiğ köfteyi sofradan eksik etmediklerini dile getiren Yıldız, “Çiğ köfte Ramazan ayının olmazsa olmazlarındandır. Bu yüzden biz de mümkün olduğunca bu mübarek ayda çiğ köftemizi soframızdan eksik etmiyoruz. İftarda çiğ köfte alınmasını da yenilmesini de herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ere dıza mıdyadi
16 Ağustos 2013 Cuma 00:28
Ere diza midyadii
bır O sessslendıı .. hakketenn O sesslennmişş.:)
78.161.29.235
Mıdyadi
24 Temmuz 2013 Çarşamba 10:49
Çiğ Köfte
Battalbey çiğköfte candır gerisi heyecandır
78.161.20.232
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 12:20 - Kadınlar üretime lavanta bahçeleriyle adım atıyor
- 11:35 - Midyat Eğitim Bir-Sen, köy köy dolaşıp öğrencilerin eğitimine destek oluyor
- 19:29 - Midyat'ta Güvenle Araç Kiralamanın Adresi 'MİDSA AĞIRMAN'
- 13:10 - Midyat'ta 80 Saatlik Sokağa Çıkma Yasağı Devam Ediyor
- 15:25 - Midyat'ta 2021 Yılının İlk Gününde Kısıtlama Gölgesinde Cuma Namazı Kılındı
- 11:08 - Ak Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış'tan Yeni Yıl Mesajı
- 22:07 - Midyatlı İşadamı Bilal İleri'den Yeni Yıl Mesajı
- 21:51 - MÜSİAD BAŞKANI MEHMET İLERİ'DEN YENİ YIL MESAJI
- 10:37 - MARSU, Abonelik İşlemlerini Vatandaşın Ayağına Götürüyor
- 08:47 - Halıları Evleri Süslerken, İlmek İlmek de Para Kazanıyorlar
- 17:12 - Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında ihtiyaç sahiplerinin yanı başında oldu
- 08:20 - Süryaniler, Yaldo (Doğuş/Noel) Bayramını Kutluyor
- 08:17 - Özgür Halep Üniversitesinden MAÜ’ye Akademik Ziyaret
- 16:25 - Midyat Seyyidoğlu Turizm, 24 Yıldır Yolcularını Güvenle Taşıyor
- 12:53 - Geliri Eğitim İçin Harcanacak Olan Kitap Satışta
Tüm Hakları Saklıdır © 2011 - sizinmedya@hotmail.com Sizin Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0542 250 01 91 / SizinMedya.Com / Midyat / Mardin | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0542 250 01 91 / SizinMedya.Com / Midyat / Mardin | Haber Yazılımı: CM Bilişim