Milli Eğitim Müdürü’ne Destek Açıklaması

Midyat Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri’nin görevinden uzaklaştırılması eğitim sendikaları tarafından tepkiyle karşılandı.
Midyat’ta faaliyet gösteren Eğitim Bir-Sen Temsilciliği, Midyat Eğitim Yöneticileri Derneği, Aktif Eğitim-Sen Temsilciliği ve Aktif Öğretmenler Derneği; İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri'nin İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu kararıyla görevinden uzaklaştırılması ve bir yıl kademe ilerleme cezası almasına tepki gösterdi.
Hükümet Konağı önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklamayı okuyan Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, şunları söyledi:
“Yıllardır eğitime hizmet veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri için Mardin İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu'nun aldığı kararda belirtildiği gibi “kamu yararını” gözettiği için görevinden uzaklaştırılması, Midyat'ta bulunan öğretmen ve yöneticilerinin bununla ilgili attıkları yüzlerce imza ile bu kararın eğitimcilerin vicdanında kabul görmediğinin kanıtıdır. Bizler biliyoruz ki eğitim süreklilik ve huzur isteyen bir meslektir. Midyat, Mardin'in en huzurlu ve eğitim olarak ilimizin bütün yükünü çeken ilçesi olmasına rağmen sürekli olarak imzasız, gerçek olmayan kişiler adına yapılan şikâyetlerle eğitim çalışanları rahatsız edilmektedir. Midyat ilçesindeki eğitimciler olarak bu şekilde huzursuz edilmemiz, sağlıklı ve verimli bir eğitim ortamını bozmaktadır. Bu da ilçemizin ve ilimizin eğitimsel başarısını olumsuz etkilemektedir. Bu kirli niyet ve ellerin eğitim camiasının üzerinden çekilmesini istiyoruz. Bu tür yöntemlerle eğitimcilere dışarıdan yapılan müdahalelerin ilçemizin eğitim kalitesinde olumlu bir katkı sağlamayacağını düşünüyoruz. İlçenin eğitim sorunlarına vakıf olmuş ve bu sorunları çözmeye çalışan eğitim yöneticilerinin bu tür kararlarla yapılacak yer değişikliklerin hiçbir fayda getirmeyeceğini, tam aksine güzide ilçemiz Midyat’ın geleceği olan çocuklarımızın, eğitimine zarar verdiği kanaatindeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.
Yıllarını eğitime harcamış eğitimcilerin onurlarının rencide edilmesini doğru bulmadıklarını söyleyen Altay, verilecek kararların adalet, hak ve hakkaniyet çerçevesinde tecelli etmesini dilediklerini sözlerine ekledi.
Basın açıklaması ardından 60 kişilik grup, eylemlerini sona erdirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.




- 23:17 - Midyat'ta Kış Ayının Vazgeçilmezi Balkabağı (Kundirê Mîranî) Tezgahta Yerini Aldı
- 22:19 - Zahuran Derneği'nde Civat Ve Şevbuhêrk Geleneği
- 08:15 - Midyat İmam Hatip Lisesi'nde Edebiyat Sokağı, Kitap Kafe Açıldı
- 08:08 - Midyat Halk Eğitim Merkezi, TRT Kurdi'nin Rojbaş Programı'nda
- 07:59 - Midyat'ın Küçük Gazetecileri Okulları İçin Gazete Çıkarıyor
- 10:25 - Midyat'ta Lösemili Çocuklar İçin Oyuncak Seferberliği
- 10:20 - Yerel Esnafı Ve Sanatkarları Kalkındırma Projesi
- 10:02 - Boncuklu Tarla 12 Bin Yıllık Geçmişiyle İnsanlık Tarihine Işık Tutuyor
- 09:25 - Ak Parti Danışma Meclisi Toplantısı
- 09:21 - Başkan Şahin, Kent Konseyi başkan ve yürütme kurulunu kabul etti
- 09:18 - Midyat Kent Konseyi kuruldu
- 08:58 - SURİYELİ 3 ENGELLİ KARDEŞ UNUTULMADI
- 08:55 - Fen Lisesi'nde Farkındalık Etkinliği
- 13:06 - Midyatlı Öğrencilerden Adliye Sarayı'na ziyaret
- 12:05 - Midyat'ta velilerden öğretmene sürpriz kutlama
Tel : 0542 250 01 91 / SizinMedya.Com / Midyat / Mardin | Haber Yazılımı: CM Bilişim