Midyat’taki Okullar 4+4+4'e Göre Dönüştürüldü

Midyat Milli Eğitim Müdürlüğü, 4+4+4 eğitim sisteminden kaynaklı yeniden uygulayama başlanılacak olan ortaokul sistemi nedeniyle ilçede bulunan ilköğretim okulların hangilerinin 1. Kademe yani ‘ilkokul’ hangilerinin ise 2. Kademe yani ‘ortaokul’ olacağı belirlendi.
2012–2013 Eğitim-Öğretim yılında uygulanmak üzere 8 yıllık zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılacağı 4+4+4 eğitim sisteminden hareketle Midyat’taki ilköğretim okullarından hangilerinin ilkokul veya ortaokul olacağı, hangilerinde ise ilkokul ve ortaokulların birlikte devam edeceği ayrıca, imam-hatip ortaokullarının nerelerde açılacağı konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarını tamamladı.
Bu konuda bir süredir çalışmalarını sürdüren Midyat Milli Eğitim Müdürlüğü bir çok farklı kriteri göz önüne alarak yaptığı yeni dönüşümle 2012–2013 eğitim yılının planını yaptı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, yaptıkları bölüşümler de ellerinden geldiği kadar öğrencileri mağdur etmemeye gayret gösterdiklerini dile getirdi.
Müdür İleri, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla birlikte 2012–2013 Eğitim-Öğretim dönemiyle birlikte uygulamaya geçecek olan 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle kentte bulunan ilköğretim okullarını ilkokul ve ortaokul olarak ayırdıklarını söyledi. İleri, yapılan programın 3 yıllık bir program olduğu 3 yıl sonra yeniden sürece bakılıp değerlendirileceğini kaydetti.
Midyat merkezde ilköğretimden ortaokul ve ilkokula dönüştürülen okullar şu şekilde belirlendi:
Midyat Merkez’de bulunan okullardan, 75. Yıl İMKB, Ali İhsan Kalmaz, Fahrettin Önen, Cumhuriyet, Esentepe, Fahrettin Önen, Fatih, Gazi Paşa, İstiklal, Kocatepe, Mustafa Kemal, Vali Kemal Nehrozoğlu ve TOKİ ilköğretim okulları birinci kademe yani ilkokul olarak eğitime devam ederken, Atatürk, Cumhuriyet, Gazi YİBO ve Fahrettin Önen ilköğretim okulları ise yeni sistemle birlikte 2. Kademe yani ortaokul olarak hizmet vermeye başlayacak. Cumhuriyet ve Fahrettin ilköğretim okulunun her iki listede yer alma nedeni ise; okul ikiye bölünüp bir kısmı ortaokul bir kısmı ilkokul olarak ayrı kapılardan girişi olan iki ayrı okula dönüştürülecek. Bunların dışında Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bünyesinde açtığı İmam-Hatip Ortaokulu ile Mustafa Kemal İmam-Hatip Orta okulu yeni eğitim-öğretim döneminde öğrenci kaydı alacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.




- 22:47 - Artuklu Üniviversitesi Rektörü Özcoşar, Midyat'ta fakülte temelinin atılması hakkında konuştu
- 22:41 - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Midyat’ta halkın nabzını tuttu, esnafları dinledi...
- 16:57 - Midyat için güzel gelişme daha !
- 08:09 - Terör Şehidi Mazlum Gözenoğlu, Dualarla Anıldı, Hayrına Bin Kişilik Mevlit Yemeği Verildi
- 11:47 - Şehit Aileleri Derneği Başkanlığı'na Mehmet Mekan Taş Seçildi
- 08:50 - Midyat'ta, Öğrenciler Ve Polislerden Hayatı Önceleyen Anlamlı Etkinlik
- 16:45 - Ömerli Esnafının, 10 Yıllık Hayali Olan Sanayi Sitesi İçin Çalışmalara Başlandı
- 09:59 - Türkiye Ve Suriyeli Gençlerden 'Her Fotoğraf Bir Hikaye' Sergisi
- 11:55 - Midyatlı Kadınlar, El Emeği Takı Üretimiyle Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyor
- 20:28 - Başkan Veysi Şahin, müjdeleri peş peşe sıraladı !
- 11:59 - Müsiad Mardin Şubesi, Mehmet İleri İle 'Yola Devam' Dedi
- 12:30 - Sermiyan Midyat, Halk Eğitimi Merkezi ve Adem'deki Kursları Gezdi
- 11:47 - Midyat Muhtarlar Derneği, İlk Kongresini Yaptı
- 11:09 - Camide 'Hayır Marketi' Açıldı
- 09:28 - Ömerlili Kadınların 27 Yıldır Geçim Kaynağı: Halı Dokuma
- 1DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Midyat’ta halkın nabzını tuttu, esnafları dinledi...
- 2Artuklu Üniviversitesi Rektörü Özcoşar, Midyat'ta fakülte temelinin atılması hakkında konuştu
- 3Terör Şehidi Mazlum Gözenoğlu, Dualarla Anıldı, Hayrına Bin Kişilik Mevlit Yemeği Verildi
- 4Midyat için güzel gelişme daha !
Tel : 0542 250 01 91 / SizinMedya.Com / Midyat / Mardin | Haber Yazılımı: CM Bilişim