Midyat'ta babası için çatıdan atladı !

Midyat'ta, tek ayağı protez olan babasına rapor almak için Devlet Hastanesi'ne giden ve heyetin rapor vermemesi üzerine 3 katlı hastanenin çatısına çıkan 15 yaşındaki D.A., herkesin şaşkın bakışları arasında aşağı atladı.
Midyat'ta yaşayan 55 yaşındaki Ramazan Arslan, tek ayağı protezli olduğu için yüzde 46 iş göremez raporu olmasına rağmen tekerlekli sandalye almak için bugün Midyat Devlet Hastanesi'ne gitti. Babasına refakat eden kızı D.A., tekerlekli sandalye almak için gerekli olan üçlü heyet raporu için gerekli başvuruları yaptı. Ancak yapılan kontrollerden sonra babasının mevcut sağlık durumu ve yürüyebilecek durumda olduğu belirtilerek, heyet raporu talebi reddedildi.
HASTANE ÇATISINA ÇIKTI
İddiaya göre bu duruma sinirlenen D.A., 3 katlı hastanenin çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Genç kızı hastane çatısında gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ve çevredeki vatandaşlar genç kızı sakinleştirerek atlamaması için ikna etmeye çalıştı.
ATLADI, BATTANİYEYE DÜŞTÜ
Çatının kenarında yaklaşık 10-15 dakika bekleyen genç kız, daha sonra herkesin şaşkın bakışları arasında kendini boşluğa bıraktı.Hastanede görevli temizlik personelinin açmış olduğu battaniyenin üzerine düşen genç kız, hastane acil servisinde tedavi altına alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen D.A., Midyat'ta yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Mardin'e sevk edildi.
HAYATİ TEHLİKESİ YOK
Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Emine Al ise hastane personelinin temizlik yaptığı bir sırada açık olan kapıdan yukarıya çıktığını belirterek, "Personelimiz temizlik yaptıkları sırada kapının açılmasından faydalanan genç kız, malzemeler aşağı indirilirken çatıya çıkmış. Normalde orası kapalı bir yer ve oraya çıkılamıyor. Aşağıdan 'izin aldım, yukarıda doktoru göreceğim' diye yukarı çıkıyor. Bu kız hastanede kaldığı için giriş ve çıkışları biliyor. Temizlikçi personelimizin olağanüstü çabaları ve gayretleriyle çatıdan atlayan kız aşağıda tutuldu. Şu anda hayati tehlikesi yok. Fakat tomografi çekilmesi için Mardin'e sevk edildi. Çok ciddi sıkıntı beklemiyoruz sağlığı ile ilgili" dedi.
Olayın ardından hastaneye gelen genç kızın annesi Koçali Arslan da, “Babasına rapor verilmeyince kızım da sinirlenmiş ve kendini aşağı atmış. Kızım alacağı bu rapor ile babası için tekerlekli sandalye başvurusunda bulunacaktı. Maddi durumumuz çok kötü, kirada oturuyoruz.” diye konuştu.
Hastanede bulunan vatandaşlardan Ömer Alan ise, “Birden kız çatıda göründü. Kız babasına yardımcı olmadıklarını söylüyordu. Babası zannedersem sakatmış. Sakat arabası istiyormuş. Rapor da alamayınca böyle bir yolu seçmiş. Tüm çabalara rağmen kız kendini aşağıya bıraktı. Ama bir şey olmadı, buna çok sevindik.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.




- 11:10 - Polis Ekiplerinden, Esnafa 'Tedbirleri Elden Bırakmayın' ziyareti
- 08:22 - 2 çocuk babası, evinin önünde silahlı saldırıda öldü
- 08:07 - Ömerli'nin Dev Spor Kompleksi Hızla Yükseliyor
- 19:36 - Midyat'ta kadınlara, 'şiddete karşı farkındalık' eğitimi
- 21:45 - MARMEK’ten Bez Çanta Üretimi
- 21:43 - Altyapı Koordinasyon Merkezi Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
- 10:36 - Midyatlı Şehit askerin adı okulda yaşayacak
- 11:46 - Okçuların Gösterisi Nefesleri Kesti
- 07:42 - Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'den Eğitime Büyük Katkı
- 07:27 - Midyat Müftüsü Pekim’de Üç Aylar Mesajı
- 10:21 - 15 Şubat'ta Açılacak Köy Okullarına 1604 Ton Kömür Dağıtıldı
- 10:02 - Suriye'ye İnsani Yardım Malzemesi Dualarla Gönderildi
- 17:56 - Sokak hayvanlarına hem mama hem sevgi veriyorlar
- 15:12 - GEÇ KALMADINIZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!
- 11:27 - Çocuklar Hem Spor Yapıyor Hem De Kick Boks Öğreniyor
Tel : 0542 250 01 91 / SizinMedya.Com / Midyat / Mardin | Haber Yazılımı: CM Bilişim