Midyat’ta 4 KCK Şüphelisi Tutuklandı

Midyat’ta yapılan eşzamanlı operasyonunda KCK üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 9 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü nöbetçi mahkemede tutuklandı.
Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ile Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, düzenledikleri eşzamanlı operasyonda 9 kişi KCK üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı. Şüphelilerin yasadışı eylemlere katıldıkları iddia edildi.
Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda geçtiğimiz pazartesi sabahı Midyat merkez ve bazı köylerde eş zamanlı operasyon düzenledi. Çok sayıda polisin desteğiyle düzenlenen operasyonda, KCK üyesi oldukları ve birçok yasadışı eyleme katıldıkları iddiasıyla yaşları 17ila 25 arasında değişen 9 kişi gözaltına alındı.
Polis ekipleri, daha sonra sorgulanmak üzere şüphelileri Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Burada ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler polisin geniş güvenlik önlemleri arasında Midyat Adliyesi’ne getirilerek, hâkim karşısına çıkarıldı.
Yaklaşık 11 saat süren duruşma sonrası İ.İ., İ.G., L.A. ve M.Ü. tutuklanarak Midyat M tipi cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.A., M.D., F.A., H.D. ve O.İ. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.




- 11:10 - Polis Ekiplerinden, Esnafa 'Tedbirleri Elden Bırakmayın' ziyareti
- 08:22 - 2 çocuk babası, evinin önünde silahlı saldırıda öldü
- 08:07 - Ömerli'nin Dev Spor Kompleksi Hızla Yükseliyor
- 19:36 - Midyat'ta kadınlara, 'şiddete karşı farkındalık' eğitimi
- 21:45 - MARMEK’ten Bez Çanta Üretimi
- 21:43 - Altyapı Koordinasyon Merkezi Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
- 10:36 - Midyatlı Şehit askerin adı okulda yaşayacak
- 11:46 - Okçuların Gösterisi Nefesleri Kesti
- 07:42 - Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'den Eğitime Büyük Katkı
- 07:27 - Midyat Müftüsü Pekim’de Üç Aylar Mesajı
- 10:21 - 15 Şubat'ta Açılacak Köy Okullarına 1604 Ton Kömür Dağıtıldı
- 10:02 - Suriye'ye İnsani Yardım Malzemesi Dualarla Gönderildi
- 17:56 - Sokak hayvanlarına hem mama hem sevgi veriyorlar
- 15:12 - GEÇ KALMADINIZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!
- 11:27 - Çocuklar Hem Spor Yapıyor Hem De Kick Boks Öğreniyor
Tel : 0542 250 01 91 / SizinMedya.Com / Midyat / Mardin | Haber Yazılımı: CM Bilişim