Ak Partili Vekillerden Barış Halayı

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Oya Eronat'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 120 kişilik heyet, Midyat’ta barış halayı çekti.
İzmir Balkan Anadolu Derneği'nin organizasyonu ile Midyat'a gelen ve aralarında AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu Oya Eronat ile AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait'in de bulunduğu 120 kişilik heyet, tarihi ilçedeki turistik mekanları gezdi.
Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından karşılanan heyet ilkönce tarihi Estel Hanı'nda ağırlandı. Bursa Balkan Oyunları Folklor ekibinin de Balkan Halk Oyunları'nın gösterisini izleyen heyet, Kürtçe, Türkçe ve Arapça türküler eşliğinde halay çekti.
Barışa sevdalı insanları dinlerin ve kültürlerin merkezinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, “Bir insan nasıl ki kendi şerefine, namusuna sahip çıkıyorsa bu dava ya da aynı hassasiyetle yaklaşmalıdır ve bu serece sahip çıkmalıdır. Tek hedefimiz ülkede barışın, huzurun tesis edilmesidir. Barış çok değerlidir, ona göre herkes sahip çıksın” şeklinde konuştu.
"100'ÜN ÜZERİNDE ÖLÜM ÖNLENDİ"
Tarihi Estel Hanı'nda konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, görüşme notlarının sızdırılmasının abartıldığını belirterek, “Bu süreç o kadar değerli bir süreçtir ki öyle bir belge sızdırılmasına kurban edilecek değildir. Bu süreç başladığından bu yana yaklaşık üç ay geçti. 3 ay içinde ondan önceki ayları hesap edersek yüzün üzerinde ölüm önlenmiş oldu. Yani ne dağdaki gençlerden ne de askerlerimiz ve polislilerimizden şehit edilen olmadı. Üç aydır önceki ortalamalara karşılaştırdığımızda, 150-200 civarında ölüm olması gerekirken, bugün ölümler olmamıştır. Bu 200 kişinin dahi ölmemiş olması, hiçbir şey olmazsa bile başlı başına çok değerli ve kıymetlidir.
Böyle bir belgenin sızdırılmasıyla biz bu işlerden geri adım atacak değiliz. Sayın Başbakan'ın kararlılığı ortadadır. Her şeye rağmen, bırakın belge sızdırılmasını, inadına biz bu süreci sürdüreceğiz. Sabotajlara rağmen, provokasyonlara rağmen, ne olursa olsun bu süreç devam edecek. Başka yolu yok.
Türkiye’de bunu alternatifi nedir? Bölünme ve iç savaş mıdır? Bu Türkiye’de yaşayan insanların, yaşayanların menfaatine midir? Kim bunu söyleyebilir. Bunun alternatifi yoktur. Barışın, huzurun, birlikteliğin, kardeşliğin ve bu sürecin alternatifi yoktur. O yüzden hep birlikte bu sürece sahip çıkacağız.” dedi.
"NEVRUZ'DA ÇATIŞMASIZLIK İLANINI BEKLİYORUZ"
İmralı'ya üçüncü heyetin gitmesinin, Kandil'den gelecek cevaptan sonra gerçekleşeceğini anlatan AK Partili Ensarioğlu, şöyle konuştu: “21 Mart gibi önemli bir günün arifesindeyiz. İnşallah 21 Mart kalıcı bir barışa vesile olacak.
Biliyorsunuz Nevruz, barışı, kardeşliği, güzelliği, birlikteliği temsil eden bir gündür. Böylesi bir günde çatışmasızlığın ilan edilecek olması umudunu taşıyoruz. Bu tarihten önce Kandil'e giden mektupların cevabı gelir ve bu cevabı iletmek üzere önümüzdeki hafta zannedersem bir heyet İmralı'ya gider diye düşünüyorum. Öyle bekleniyor ve inşallah 21 Mart'ta çatışmasızlık ilan edilir. Bundan sonra süreç daha sağlıklı işler. Var olan sorunları da bizde artık siyasal zeminde, demokratik zeminde konuşarak, tartışarak çözeriz, silahla değil artık.”
Midyat'ta yaklaşık 3 saat kalan heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.




- 22:47 - Artuklu Üniviversitesi Rektörü Özcoşar, Midyat'ta fakülte temelinin atılması hakkında konuştu
- 22:41 - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Midyat’ta halkın nabzını tuttu, esnafları dinledi...
- 16:57 - Midyat için güzel gelişme daha !
- 08:09 - Terör Şehidi Mazlum Gözenoğlu, Dualarla Anıldı, Hayrına Bin Kişilik Mevlit Yemeği Verildi
- 11:47 - Şehit Aileleri Derneği Başkanlığı'na Mehmet Mekan Taş Seçildi
- 08:50 - Midyat'ta, Öğrenciler Ve Polislerden Hayatı Önceleyen Anlamlı Etkinlik
- 16:45 - Ömerli Esnafının, 10 Yıllık Hayali Olan Sanayi Sitesi İçin Çalışmalara Başlandı
- 09:59 - Türkiye Ve Suriyeli Gençlerden 'Her Fotoğraf Bir Hikaye' Sergisi
- 11:55 - Midyatlı Kadınlar, El Emeği Takı Üretimiyle Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyor
- 20:28 - Başkan Veysi Şahin, müjdeleri peş peşe sıraladı !
- 11:59 - Müsiad Mardin Şubesi, Mehmet İleri İle 'Yola Devam' Dedi
- 12:30 - Sermiyan Midyat, Halk Eğitimi Merkezi ve Adem'deki Kursları Gezdi
- 11:47 - Midyat Muhtarlar Derneği, İlk Kongresini Yaptı
- 11:09 - Camide 'Hayır Marketi' Açıldı
- 09:28 - Ömerlili Kadınların 27 Yıldır Geçim Kaynağı: Halı Dokuma
- 1DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Midyat’ta halkın nabzını tuttu, esnafları dinledi...
- 2Artuklu Üniviversitesi Rektörü Özcoşar, Midyat'ta fakülte temelinin atılması hakkında konuştu
- 3Terör Şehidi Mazlum Gözenoğlu, Dualarla Anıldı, Hayrına Bin Kişilik Mevlit Yemeği Verildi
- 4Midyat için güzel gelişme daha !
Tel : 0542 250 01 91 / SizinMedya.Com / Midyat / Mardin | Haber Yazılımı: CM Bilişim